Regjeringen sier ja

"Trygge Rammer" har gitt resultater.

Annonse:

Etter et positivt møte mellom regjeringen og representanter fra norsk fotball 4. april, sendte Norsk Toppfotball, Toppfotball Kvinner og Norges Fotballforbund en søknad om dispensasjon fra gjeldende regelverk for bruk av pyroteknikk. Nå har fotballen fått svar, og etter en grundig gjennomgang har justisdepartementet besluttet at det blir lovlig å ta i bruk bluss og røykbokser på norske tribuner – så lenge reglene for bruk blir fulgt.

Klubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen har i samråd med representanter for supportermiljøet og Norsk Toppfotball laget et rammeverk for tryggere bruk av pyroteknikk. På bakgrunn av dette rammeverket sendte fotballen en søknad om dispensasjon fra gjeldende forskrift om bruk av pyroteknikk.

«Med dispensasjonen får klubbene et mer effektivt verktøy til å forebygge og håndtere farlig bruk av pyroteknikk. Vi ser frem til at klubbene får implementert rammeverket som er utarbeidet, og gleder oss til godt organiserte og lovlige supportershow,» sier Jens Haugland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball.

Samarbeidet på tvers av klubber, forbund, supportere og myndigheter har vært avgjørende for at man nå har kommet frem til en løsning som man i fellesskap har tro på vil gjøre en positiv forskjell for sikkerheten.

Vår daglig leder, Einar Håndlykken, er veldig fornøyd.
"Dette er veldig positivt. Vi har denne sesongen gjennomført "Trygge Rammer"-prosjektet, og vi er nå glade for at regjeringen ser at klubber og supportere kan samarbeide godt slik at man kan ha pyro og bluss trygt på tribunene."

Annonse fra Eliteserien: