Risa-rakett reddet kvelden

En skuffende og frustrerende aften fikk en positiv avslutning da Birk Risa vartet opp med en rakket av de sjeldne.

Lørdag kveld var flomlysa skrudd på i Skien. Fotball-Norges aller skumleste sted, Skagerak Arena, fikk besøk av Vålerenga. Blåtrøyene har hatt en fryktelig høstsesong, og oppgaven om å snu den vonde trenden var ikke enkel. Det er ingen som har kommet fra Skagerak Arena med 3 poeng denne sesongen.

På sidelinja stod to trenere som kjenner hverandre meget godt. Vår egen ringrev, Dag Eilev Fagermo, og VIF-trener, Ronny Deila. Sistnevnte ikledd det som må være den største genseren på en trener i Eliteserien. Mulig det er moteriktig. Det kan nok Oslofolket mer om. Her i byen er vi mer fokusert på å spille ball – selv om vi i denne kampen ikke maktet å vise det.

Det var blåtrøyene som fikk den første store sjansen og som startet kampen best. Aron Dønnum forsøkte frisparksfoten etter at Markus Kaasa «tok en for laget» og stoppet Bård Finne fra å passere han. Dønnum sitt skudd var hardt og greit plassert. Rossbach måtte reagere raskt, og avverget skuddet til corner. Etter en drøy time kom kampens andre store sjanse. Bård Finne fyrte av fra utenfor 16-meteren. Ballen smalt i tverrliggeren. Samme mann kom til noen farligheter ved flere anledninger, og skapte det lille vi fikk av sjanser i 1.omgang.

Odd slet med å få til etablert spill i 1.omgang. Dette skyldes et godt og strukturert bortelag, og til tider for få motsatte bevegelser hos Odd, som kunne vært med på å bidra til mer uforutsigbarhet. I pausen kom Espen Ruud inn for Markus Kaasa, og Nordkvelle ble dermed flyttet opp fra back- til midtbaneposisjon. Det varte ikke altfor lenge, for med maks uflaks ble Ruud skadet bare etter noen minutter på banen. Ruud som ble byttet inn, måtte så bli byttet ut.

Det er bare en Sondre Rossbach
I starten av 2.omgang hadde Odd en seanse med et par hjørnespark på rappen. Dette gjorde til slutt at bortelaget kunne komme på en kontring. Dønnum satte i gang kontringen, som førte til at det ble 2-mot-1-situasjon der Odd var i mindretall. Steffen Hagen gjorde det han kunne for å stoppe det, men det er vanskelig når du er alene om å stoppe 2. Finne endte med ballen. Alene med Sondre Rossbach viser vår sisteskanse hva han er god for. En praktredning hindret scoring.

Finne skulle imidlertid få sin revansje. Få minutter senere kunne nemlig Vilhjalmsson og Finne kombinere og tre seg elegant forbi Odd-forsvaret. Det var sistnevnte som avsluttet alene med Rossbach – og denne gangen også i nettet. 0-1 fikk fart i bortelagets supportere.
Odd fikk det mer og mer travelt med tiden. For Rosenborg kommer i full fart bak oss på tabellen. Odd presset på og ble bedre og bedre hvor nærmere vi kom fulltid.

En svært frustrerende kveld så ut til å ende i årets første hjemmetap – men så, helt på tampen av kampen, fikk Birk Risa ballen fra distanse. Venstrebacken klinket ballen – rett i krysset! En fantastisk, utsøkt avslutning reddet hjemmetapet og ett poeng. Bortelaget fikk seg også en lærepenge. Det hjelper ikke å komme til Skagerak Arena og «sikre» inn en seier. Naive «Enga» fikk scoring mot seg – denne gang en scoring av den ypperste klassen.