Romjulscupen dag 1

2017 går for alvor mot slutten, men tradisjonen tro startet vi fyrverkeriet litt tidligere enn normalt når vi arrangerer Odds Ballklubb sin romjulscup, dette er den 30. utgaven av den populære turneringen.

I årets julestrømpe finner vi Pors, Tollnes 1&2, Storm, Herkules 1&2, Skiens Grane, FK Grenland, Urædd, Langesund, Hei, Klyve og Oslojuvelene. I tillegg stiller Odd med sine unge disipler. 2 juniorlag, junior elite og junior rekrutt. Dette betyr at Steffen Hagen og co kan la ribba synke ned, i mens unggutta får jobbe.

Det er ikke bare på treet stjernene skinner for tiden. I fritidsparken var det flere stjerner som fikk vise sitt repertoar. Første dag bød på lekre detaljer, intense kamper og gode tilskuertall. Den store byttedagen fantes ikke bare på kjøpesenteret denne 3.juledagen. Kampene var korte og intensive – med mange bytter. Oppfordringen gikk ut på fair play både på og utenfor bane. For å få jevnere kamper ble det innført et straffesystem der det svakeste laget, etter divisjonen å dømme, starter med x antall straffespark som skiller lagene.

Underholdning for penga

Selv om resultatene ville det annerledes var det svært mange jevne kamper første dag av romjulscupen. I kampen mellom Tollnes 1 og Storm viste Storm-keeper, Mathias Stulen, at han kan mer enn bare å stoppe skudd. Stulen opererte et lite øyeblikk som en sweeper og fra distanse smeller han til, rett i mål! Dette til stor applaus fra tribunen. En annen godbit var romjulsderbyet mellom Skiens Grane og Odd. En til dels behagelig 4-0-ledelse til Skiens Grane endte med en ellevill opphenting i kampen mot klokka. Odd reduserte hele 4 ganger og dermed var de a jour.

Blide og fornøyde dommere
Blide og fornøyde dommere

Blide dommere

En viktig suksessfaktor for romjulscupen er dommerne. Det kan gå hett for seg når distrikts-lag møtes til dyst, men disse karene passer på at det ikke blir noe juling i rommet denne romjulscupen. Dommer-legenden, Kim Ben (til høyre), har dømt denne turneringen et titalls antall ganger og yter stor respekt fra spillerne.

Det er fortsatt to dager igjen av årets turnering. Resten av kampoppsettet ser du her.

Resultater dag 1

Pors-Tollnes 1 1-1
Odd 3-Herkules 1 2-0
Skien Grane – Tollnes 2 1-1
Pors – Storm 2-5
Odd 3 – Skiens Grane 4-4
Herkules 1 – Tollnes 2 1-4
Tollnes 1 – Storm 1-5
Odd 3 – Tollnes 2 7-2
Herkules 1 – Skiens Grane 1-2

Annonse fra Eliteserien: