Romjulscupens sluttspill

Storm ble til slutt stående som seierherrer etter deres suverene seier mot Oslo Juvelene i finalen.

Like sikkert som at julen går mot slutten, gikk det også mot slutten i romjulscupen. Selve mandelen i grøten var spart helt til slutt, til fredagen. Da var det tid for sluttspill og de avgjørende kampene i turneringen.

Kvartfinalene

Resultater:
Storm – Skiens Grane 5-1
Odd 3 – Pors 1-2
Urædd – Oslo Juvelene 1-2
Hei – Langesund 6-0

Godbitene kom på rekke og rad som lukene på julekalenderen. Storm åpnet sluttspillballet med en overbevisende 5-1-seier mot Skiens Grane. Glem Grevinnen og hovmesteren, kvartfinalens andre kamp bød på Telemark-klassikeren Odd-Pors. Ungguttene til Odd tok en tidlig ledelse og frustrerte Pors, men når Kim Ben har Vaffel-pause så fyrer Kim Bentsen av en kanon som starter opphentinga til Pors. Damon Eghdami fullfører opphentinga i en svært spennende kamp og dermed er 1-2-seieren et faktum.

Kampen mellom Urædd og Oslo Juvelene var en ekstremt jevn kamp. Oslo Juvelene har en tekniker ved navn Taieb på topp. Han scorte 2 mål og var toneangivende i det som til slutt ble en nervepirrende 1-2-seier mot Urædd. Den siste kvartfinalen ble kke like spennende. Hei gikk offensivt til verks og det skulle lønne seg. Andrefiolinene Bergan og Ruud scoret begge mål i det som endte med 6-0-seier mot Langesund.


Semifinalene

Resultater:
Pors – Storm 2-5
Hei – Oslo Juvelene 1-3

Storm pangåpner første semifinalen med 3 raske scoringer mot Pors. Storm er smarte og ekstremt effektive på kontringer. 0-3-scoringen av Storm-spiss, Henrik Andersson, er av det imponerende slaget. Han er iskald i Pors sin boks og venter til det perfekte tidspunkt før han avslutter i mål. Kim Bentsen sin andre kanon for dagen tenner et håp for Pors, men det holder ikke. Storm vinner 2-5 og er klare for finale etter en imponerende forestilling.

Kampen mellom Hei og Oslo Juvelene hadde store sko å fylle etter en første semifinale som engasjerte publikum til det maksimale. Hei-kapteinen Ole Martin Sagarino sørger for å gripe tak i publikummerne fra første øyeblikk. Et herlig frispark sender Hei et skritt nærmere finaleplass. Oslo Juvelene kommer kruttsterkt tilbake. De har en stjerne på topp i Taieb. Han utligner etter et herlig langskudd, før både 1-2 og 1-3 er et faktum. Dermed var også Juvelene klare for finale.

Finale

Resultat:
Storm – Oslo Juvelene 5-0

Så var det endelig duket for finale i romjulscupen. Storm mot Oslo Juvelene. Joakim Tveitan sender Storm i ledelsen etter 5 minutter, men det var en kraftig ripe i lakken. Superspissen, Henrik Andersson, ble liggende nede i mens Tveitan satte inn første scoring. Publikum stilnet og det var en anspent stemning i hallen. Han halter av banen foran et klappende publikum.

Toppscorer Mo Taieb fra Oslo Juvelene
Toppscorer Mo Taieb fra Oslo Juvelene

Storm rekker å doble til 2-0 ved Mathias Hegna før Kim Ben og resten av dommerteamet blåser til pause. Oslo Juvelene sliter med å produsere de store sjansene, Storm så suverene ut. 3-0 sitter ved Atle Brattum, før 4-0 kom ved Stian Henriksen. Storm fosset frem som et ustoppelig lokomotiv. Joakim Tveitan scoret sitt andre i finalen, og dermed var det 5-0. 5-0 ble også sluttresultatet i det som til slutt ble en overlegen seier. Vi gratulerer Storm BK med en velfortjent seier i årets romjulscup!


Årets keeper:
Mathias Stulen (Storm)

Årets toppscorere:
Magnus Therkelsen (Hei)
Mo Taieb (Oslo Juvelene)

Årets spiller:
Atle Brattum (Storm)

Premier er sesongkort på Skagerak Arena kommende sesong.

Annonse fra Eliteserien: