Rotet bort seieren

Odd så ut til å ta en sterk borteseier mot Kristiansund, men ineffektivitet foran mål og uheldig keeperspill ville det annerledes.

Endelig var vi her igjen. Etter en relativt lang sommerpause ble det blåst liv i den øverste divisjonen i Norge. Odd tok turen til Kristiansund for å starte opphentinga av poeng etter en heller tafatt poengfangst i våres. Kristiansund på sin side kunne vise til en sterk hjemmestatistikk i forkant av oppgjøret.


Sjanser i fleng
Til tross for at Kristiansund har vært solide på eget gress var det Odd som dominerte 1. omgang - og sjansene, de lot ikke vente på seg. Vi hadde ikke spilt i mer enn et halvt minutt før Jone Samuelsen måtte tvinge frem det beste i McDermott, Kristiansunds sisteskanse. Et tigersprang helt nede ved stolperota stoppet midtbaneeleganten fra å score. Samuelsen stod også for kveldens andre sjanse, og igjen viste McDermott seg fra sitt beste.

Vertene hang virkelig ikke med i svingene og Odd fikk sjanse på sjanse. Lauritsen var nære på å score etter mye klabb og babb, men skuddet ble blokkert. På den påfølgende corneren blir Risa sin avslutning reddet på strek. Kristiansund hadde ikke mye å vise frem, men den ene sjansen de fikk var stor! Kalludra kom i skuddposisjon og skøyt i stolpen.

KBKs Torgil Gjertsen i duell mot Odd uten å lykkes under eliteseriekampen mellom Kristiansund og Odd på Kristiansund stadion.Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
KBKs Torgil Gjertsen i duell mot Odd uten å lykkes under eliteseriekampen mellom Kristiansund og Odd på Kristiansund stadion.Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

Flott mål og tidlig bytte
Det var tilnærmet utrolig at Odd ikke fikk uttelling for noen av sjansene sine i starten av omgangen. 18 minutter ut i kampen kom heldigvis det etterlengtede målet – og det av den vakre sorten. Odd angrep med flere lekre kombinasjoner. Jone Samuelsen satte taktskiftet og spilte videre til Njie, som spilte vegg med Rashani. Njie avsluttet selv, og satte ballen forbi McDermott. Vakker scoring!

Kristiansund-spiller, Amidou Diop, fikk et gult kort tidlig i kampen etter å ha vært alt for sent ute i en duell med Jone Samuelsen. Diop klarte også og pådra seg et par advarsler og så virkelig het utpå matta. Så het at KBK-trener, Christian Michelsen, valgte å bytte han ut 5 minutter før pause. Svært upopulært hos hovedmannen selv.

KBK-kaptein, Dan Ulvestad, var en tydelig skuffet mann etter 1. omgang, og det samme med KBK-trener, Christian Michelsen. «Det er bare å glemme 1.omgang» og «Det eneste positive er at vi ikke ligger under med flere mål» var kommentarer som oppsummerte hjemmelagets første omgang. Naturligvis var Fagermo stort fornøyd med det han hadde sett. 1. omgang var opp mot årsbeste – 2. omgang var heller middelmådig.

KBK-redusering
Kristiansund fikk inn en tidlig redusering. Christoffer Aasbak får god plass på Odds halvdel og fyrer av et skudd. Skuddet flakker litt, men det ser ut til at Rossbach bare skal plukke den enkelt. Sisteskansen vår var uheldig og tabbet seg ut. Han ble tydelig frustrert etter at han så ballen trille i mål. KBK fikk satt et press etter målet, men Rossbach og Odd holdt unna.

Kristiansund styrte mye av 2.omgangen, og da spesielt etter scoringen. Vi var vitne til et aldri så lite rollebytte. Før siste del av kampen var helt «Hawaii». Dermed ble det en sur poengdeling borte mot Kristiansund, i en kamp vi kunne fått med oss alle 3 poenga.

ODD startet slik: Sondre Rossbach, Espen Ruud, Vegard Bergan, Steffen Hagen, Birk Risa, Markus Kaasa, Vebjørn Hoff, Jone Samuelsen, Bilal Njie, Tobias Lauritsen, Elba Rashani

KRISTIANSUND startet slik: Sean McDermott, Bent Sørmo, Aliou Coly, Dan Ulvestad, Christoffer Aasbak, Amidou Diop, Stian Aasmundsen, Liridon Kalludra, Bendik Bye, Daouda Bamba, Torgil Gjertsen

Annonse fra Eliteserien: