Russisk lærepenge

Odd ble et par hakk for små da CSKA Moskva stod på andre banehalvdel.

ODD startet slik: Pål Heigre, Espen Ruud, Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, Birk Risa, Joshua Kitolano, Vebjørn Hoff, Torgeir Børven, Jone Samuelsen, Andreas Helmersen, Elba Rashani

Odd kom fra en overbevisende 5-1-seier mot Raufoss i Telemarkshallen. Nå har turen gått til La Manga og onsdag ventet første kamp på «den varme kysten». Det var ikke hvilket som helst lag som sto for døren. Laget var av den russiske sorten og rystet i fjor regjerende mestervinnere Real Madrid ikke bare en gang, men 2 ganger! Med all respekt for Raufoss ble møtet med CSKA Moskva en langt tøffere kamp, både hva angår tempo, aggressivitet og presisjon.

Baklengs og nok en skadesmell!
Det tok ikke lang tid før Odd nærmest fikk en «reality-check» på hvilket tempo som kreves. En av CSKAs utvilsomt største stjerner, Alan Dzagojev, satte ballen i mål via hånda til Pål Heigre. Målet kom etter et flott hodestøt. Andreas Helmersen måtte tidlig ut med skade, i likhet med oppgjøret i Telemarkshallen for en liten uke siden. Utrolig kjipt for den RBK-innleide spissen som enda har til gode å vise seg ordentlig frem i Odd-trøya. Tobias Lauritsen kom også denne gangen inn for Helmersen.

Elba Rashani gikk i bakken innenfor russernes 16-meter etter drøye 10 minutter. Rashani så tydelig oppgitt ut og mente han burde få straffe, dommer lot den gå og ignorerte reaksjonen til venstrekanten vår. Odd fikk frispark i grei skuddposisjon, og etter å ha satt 2 frispark-mål i kampen mot Raufoss, hersket det ingen tvil om hvem som skulle prøve seg; det var Tobias Lauritsen. Skuddet skled av foten denne gangen, og en god skuddmulighet ble skuslet bort.

Pressvariasjon skapte stressreaksjon
Odd ble tidlig hengende i tauene etter en dårlig start på La Manga, men imponerende nok klarte de å snu kampsituasjonen. De spilte seg opp. De innledende minuttene i 2.omgang var ekstremt imponerende av telemarkingene. En av grunnene til dette var det høye presset. Odd under Fagermo er kjent for høyt press. I kampen mot russerne så vi de også liggende lavt i perioder. Russerne så dog ut til å bli tatt litt på senga da Odd skrudde opp tempoet i presset.

Odd har brukt tid på å trimme dødballene før den kommende sesongen og det var enkelt å se i kampen mot CSKA Moskva. Ved flere hjørnespark var Odd nære scoring. Torgeir Børven var aller nærmest scoring, men marginene var ikke på hans side. CSKA Moskva var tross sin litt mer anonyme tilstedeværelse svært effektive. Etter litt rot av Odd fikk Sigurdsson muligheten alene med Kjetil Haug, som stod 2.omgangen for Odd. Islendingen hadde ingen problemer å doble ledelsen for russerne. 0-3 kom etter 75 minutter da mannen med banens mest russiske navn, Sjtsjennikov, satte ballen i Odd-buret.