Ruud reddet poeng!

En frisparkperle fra Espen Ruud reddet poenget mot Kristiansund. Etter 94 minutter stod det 2-2 på måltavla.

Odd dro til Kristiansund for å møte laget som spiller for kontraktsforlengelse i Eliteserien. Dette på samme dag som Odd/Norges beste cuplag (alt etter hva du foretrekker) tok sitt 12. – og hittil siste cupgull i 2000. Rossbach er ute med skade, det betydde at nyanskaffelsen Anders Klemensson fikk sjansen fra start.

K P
6 Kristiansund 4 7
7 Odd 5 7
8 Haugesund 4 6
9 Lillestrøm 4 6

Målkontoen åpnet

Det var kun et tidsspørsmål før Sigurd Haugen skulle få hull på byllen i Eliteserien. Det skjedde i forrige runde, hjemme mot Lillestrøm. Det virker som unggutten ikke har noen planer om å la målkontoen stå i ro. Allerede etter 2 minutter får Super-Hauso sin 2. scoring for sesongen. Etzaz serverer en strøken corner, og Haugen kriger inn leder-scoringen.

Odd eide alt som var av rom og sjanser i de 20 første minuttene av omgangen, og det kunne stått både 2- og 3-0 i denne perioden. Kristiansund slipper med skrekken. Halvveis i omgangen smeller KBK-spiller Bamba til like utenfor boksen. Skuddet flakker i den kraftige vinden som har bredt seg utover stadion. Ekkel ball for Klemensson som ser skuffet ut over å ikke redde ballen. Sim sala bamba og det er 1-1.

Sigurd Hauso Haugen , Foto: Marius Simensen, Digitalsport

1.omgangen viste oss den tydelige forskjellen mellom KBK og Odd som lag. KBK duellerer mye og trumfer gjennom med sin kyniske spillestil. Odd vil spille hurtig langs bakken. Dette poengterer også Fagermo i pausepraten.

Mål rett fra avspark

Det tar bare 17 sekunder før det blir notert scoring i 2.omgang. Dessverre skjer dette i feil ende av banen. Ballen slås opp mot målscorer Bamba. Etter litt om og men ender ballen opp hos Torgil Gjertsen som smeller ballen i mål. Ai, ai, ai. Ikke den åpningen som stod øverst på ønskelisten.

Ikke nok med å få en tidlig scoring midt i fleisen. Været herjet i Kristiansund og bøy på en aldri så liten snøstorm. Kanskje er dette et tegn fra oven om at Odd må storme mot mål for å få den etterlengtede reduseringen?

Bend it like Ruud!

Det blir en fartsfylt omgang med Odd-press – og KBK-kontringer. Det så ut til å bli en bekmørk kveld i Kristiansund, men så fikk vi frispark utenfor boksen. Espen Ruud står foran det som må ha vært verdens lengste mur. Ruud gjør som bare Ruud kan, og skrur ballen opp i vinkelen. Dermed redder han et poeng for Odd.

Espen Ruud scorer og blir gratulert av Steffen Hagen og Etzaz Hussain , Foto: Marius Simensen, Digitalsport