Ruud reddet poenget

Espen Ruuds frisparkperle reddet et poeng da det endte uavgjort på Aspmyra

Mandag kveld tok Odd turen til nord for å møte gulkledde bodøværinger. Det ble en svært intens kamp som både hadde gode- og dårlige ting vi kan ta med oss. Espen Ruud stod for en frispark-perle, i mens Jone Samuelsen må stå over kampen mot Start som følge av det gule kortet han pådro seg. Det var en 1. omgang med svært få sjanser og særs god uttelling.


Kristian Fardal Opseth, Bodø/Glimts spiss, var utvilsomt den viktigste brikken i opprykket til Eliteserien. Måltyven var på tå hev i denne kampen også. Etter 22 meget tamme minutter med fotball - der høydepunktet må ha vært å spotte Halvdan Sivertsen på tribunen – øynet Opseth en mulighet. Layouni kom på et fint løp og slo hardt inn i Odds 16-meter. Opseth fikk en fot på innlegget og kunne se ballen gå i nettmaskene. 1-0 til hjemmelaget og Aspmyra Stadion kunne juble.

Like etter scoringen angrep Odd på venstresiden. Birk Risa var med opp i angrep og var i godt driv like utenfor Glimts 16-meter. Risa ble stoppet ved bruk av ulovlige midler og fikk tildelt et frispark i god posisjon – og ekstra god posisjon hvis du har Espen Ruud på laget ditt. Vår forsvarsveteran stelte seg opp og banket løs – rett i mål! Ruud «curlet» ballen på vakkert vis rundt den brede muren og satte ballen i krysset. Lynrask redusering!

2. omgang
1. omgangen hadde ikke mange sjanser å by på, men effektiviteten var det ingenting å si på! Det tok seg omsider litt opp med sjanser i 2.omgang, men det betydde ikke at du satt urolig i stolen, for så spennende var det ikke. Du kunne faktisk kombinert kampen med en Halvdan Sivertsen-låt, så hadde det skjedd litt mer.

Kampen bød på flere kontringsmuligheter for Odds del, men ingen av kontringene førte til noe stort mer enn enkle redninger. Bodø/Glimt stod for mer trilling i 2.omgang, men de helt store sjansene uteble også hos vertene. Andre Södlund fikk sin debut de siste 10 minuttene, men det ble en anonym debut for nyervervelsen. Alt i alt var dette en svært intens kamp som endte med et rettferdig uavgjortresultat.

Annonse fra Eliteserien: