Seier i årets andre kamp

Odd vant sin første treningskamp på La Manga 1-0 mot Petange.

Annonse:

Odd startet kampen mot Petange med et ungt og sultent mannskap. Odd var gode ut av startblokkene og skapte noen halvfarligheter. Birk Risa fikk kampens første store sjanse etter bare et par minutter, men fikk ikke noe klem i avslutningen med feil bein fra 16 meter etter gode kombinasjoner på høyre fra Egell-Johnsen, Larsen og Hoff.

Petange var et veldig fysisk lag, men skulle likevel spille seg ut bakfra. De var ikke like gode i frispillingen som de var i duellspillet, og Odd stresset motstanderne med høyt press en rekke ganger i starten av kampen. Petange kom litt mer med i kampen etter 15 minutter, og var nære på å unytte en feil i Odd-forsvaret, men avslutningen fra Nanizayamo gikk rett på Rossbach.

Slet med å skape sjanser

Odd hadde mye ball i innledningen av kampen, men skapte ikke allverdens. Vebjørn Hoff som spilte indreløper i denne kampen leverte et par fantastiske dødballer som det kunne blitt noe av, men en god keeper ryddet opp i feltet. Med unntak av Risa sin mulighet, samt et innlegg fra Nordkvelle som gikk via et Petange-bein og videre i stolpen så skapte ikke Odd noe spesielt før pause.

Tempoet på banen i første omgang avslørte at det enda var tidlig i sesongen, men tenningen på banen var det lite å si på. Mike Schneider hos Petange fikk blant annet gult kort for munnbruk, og det tente til flere ganger på banen i første omgang.

Betalt like før pause

Etter en lang periode uten sjanser begge veier fikk Odd betalt for presset like før hvilen. Kachi fikk ballen ute på høyre og tok seg innover i banen. Vebjørn Hoff kom selvfølgelig på et løp fra dypet, og lurte offsidefella. Ballen fra Kachi var litt lang, men keeperen til Petange feilberegnet totalt da han skulle ut mot Hoff, og indreløperen fikk en enkel oppgave med å sette ballen i det tomme buret.

Syv bytter

Som vanlig så ble det byttet mye i pausen på La Manga. Espen Ruud, Eirik Asante, Emil Jonassen, Filip Jørgensen, Markus Sjøstrøm, Torgeir Børven, Bilal Njie og Joshua Kitolano kom alle på. Tok litt tid før kampen satte seg ordentlig, og starten av andre omgang lignet veldig på de første 45. Odd hadde mye ball, men var relativt ufarlige. Omgangens første sjanse fikk Kitolano etter en liten periode med trykk fra Odd, men avslutningen fra stortalentet endte rett i klypene på Petange sin keeper. De byttet for øvrig også mye i pausen, blant annet keeper.

Espen Ruud viste at Odd også hadde trent på diverse frisparkvarianter i Spania. I stedet for å fyre fra hjørnet av seksten trillet han ballen til Børven som hadde løpt seg fri i midten, men fjorårets toppscorer i Eliteserien fikk ikke ordentlig dreis i avslutningen, og den endte i blokka. Likevel en god mulighet.

Petange-dominans

Første omgangs beste spiller, Vebjørn Hoff, fikk en time på banen, men i etterkant av byttet skapte Odd to store sjanser. Først var det innbytter Markus Sjøstrøm som var nære, så fikk Børven sin første sjanse etter et innlegg fra Espen Ruud. Personlige feil på midtbanen preget kampen, og Odd var heldige som ikke slapp inn etter halvspilt andre omgang. Petange kontret etter ballmist på midten, og ballen endte til slutt i tverra. Laget fra Luxembourg fikk blod på tann etter den sjansen, og dominerte de siste 20 minuttene av kampen. Skapte 3-4 gode muligheter, men en solid Sondre Rossbach holdt unna med flere kvalifiserte redninger. Han var forøvrig også dagens kaptein.

Odd vant til slutt 1-0, men har fortsatt mange hakk å gå på. En typisk treningskamp tidlig i oppkjøringen dette. Det venter langt bedre motstand på lørdag når det russiske storlaget CSKA Mosvka står på motsatt halvdel. Kampen starter 16:00.