Seier i hallen

Odd og Mjøndalen barket sammen til en treningskamp onsdag. Ett mål skilte

ODD startet slik: Egil Selvik, Fredrik Nordkvelle, Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, Birk Risa, Vebjørn Hoff, Fredrik Oldrup Jensen, Joshua Kitolano, Bilal Njie, Torgeir Børven, Elba Rashani

Eliteserien 2019 begynner så smått å nærme seg, men det er fortsatt tid til å prikke inn formen til sesongstart. Onsdag ettermiddag ventet nyopprykkede Mjøndalen i Telemarkshallen. 1. omgang var en møysommelig affære og omgangen var alt annet enn fartsfylt, men likevel fikk vi servert en scoring, det i omgangens siste spilleminutt.

Relativt tidlig i kampen ble venstreback Birk Risa med på et offensivt løp. Backen dro seg inn i Mjøndalens 16-meter og fintet. De oppmøtte vendte øynene mot dommeren da de så Risa falt på kunstgresset i Mjøndalens 16-meter. Antageligvis ville dem få med seg om det ble dømt straffe eller ei, men det de fikk se var et fall, også av dommeren. Dommeren hadde imidlertid god sikt og av den grunn lot han spillet fortsette.

MIF-spiller, Sondre Johansen, slo en mildt sagt farlig tversoverpasning i eget forsvar. Børven leste spillet godt og snappet opp ballen. Spissen dro seg litt frem før han prøvde å fyre av et skudd. Skuddet gikk dog like utenfor og vår nr. 22 maktet ikke å få hull på byllen. Dette skulle endre seg. Like før pause var skuddet mer presist og Børven satte inn 1-0 til Odd.

2.omgang
2.omgang fortsatte som 1.omgang, svært møysommelig og langdratt. Etter en liten time fikk Odd en mulighet til å doble ledelsen. Det var mye klabb og babb, og til slutt var det Södlund som kunne avslutte, men skuddet ble blokkert. Etter 65 minutter var Kitolano svært nære å score. Indreløperen skapte rom til å avslutte, men avslutningen gikk like utenfor.

Det var ikke overflod av sjanser, men innimellom fikk vi se noen. Sjansene som kom var det Odd som stod for. Rashani fikk en utrolig god mulighet til å score for Odd etter at innbytter Jone Samuelsen enkelt dro seg ned til dødlinja. Innlegget var godt, men litt for høyt for Rashani, som ikke klarte å styre headingen på «blank kasse» i mål. Dermed ble det 1-0 i Telemarkshallen denne onsdagen.