Seier i Haugesund

Svendsen scoret igjen da Odd vant borte mot Haugesund. Les referat fra kampen her.

Annonse:

Som VG sin skribent skrev før kampen:  
Det har stort sett vært svært underholdene kamper mellom disse to klubbene de siste årene. I august scoret Tobias Lauritzen hat-trick da Odd vant 4-2 i Skien. Tilsvarende kamp i Haugesund i fjor endte 4-4.” Så vi håper på mange mål og god underholdning på Vestlandet. 

 
Odds sine 11 utvalgte var: Wahlstedt - Ruud, Bjørtuft, Lekven, John Kitolano - Wallem, Jørgensen, Joshua Kitolano - Rólantsson, Kastrati, Svendsen. 

1 min. Det tar under 1 minutt før Odd spiss for kvelden, Kastrati pådrar seg en meget unødvendig gult kort. Etter en duell, så går Odd-spilleren bort og dytter til Haugesund-spilleren.  

6 min MÅÅÅL en nydelig kontring av Odd. Svendsen bryter høyt i banen. Kastrati tar med seg ballen fremover, via Gili havner ballen til slutt hos Josh Kitolano som finter seg inn i banen og setter den nydelig i lengste hjørnet. Haugesund 0 – Odd 1. 

14 min. Hjemmelaget varter opp med fotball fra høyeste nivå. Veggspill som til slutt havner hos en Haugesundspiller Liseth som bare skal sette den forbi Odd-keeper Wahlstedt. Men svensken finner frem en magisk redning. Returen kan settes i et åpent mål, men der kommer en flyvende Kitolano og redder Odd. Stor mulighet og hjemmelagets desidert største så langt. 

20 min. Odd med en enorm mulighet. På en retur får Gili ballen på åtte, ti meters hold, så bommer islendingen på ballen. 

28 min. Haugesund med en kontring, det er Welde som får skutt, men en meget god Odd-keeper redder igjen. Hva tenker Rossbach nå? 

32 min. Da er man like langt i Haugesund. Tidligere landslagspiller Samuelsen header ballen i mål på et innlegg fra kanten. 1-1 

37 min. Hjemmelaget som har presset og ballen i kampen nå. Blir lite ballinnhav for Skienslaget nå, men det var slik VIF ble banket ut av cupen i Oslo.  

44 min. Rett før pause. Odd får enda en stor mulighet. Wallem holde lekestue på venstrekanten. Legger ballen inn på hodet til Svendsen, han stusser ballen videre til Kastrati, som nok en gang bommer på ballen. Her burde Odd vært i ledelsen. 

Pause 

Hjemmelaget hadde ballen i 55% av førsteomgang, og begge lagene står med 3 avslutninger på mål hver. 

Andre omgang 

50 min. Haugesund har vært hakket hvassere enn Odd i starten av omgangen. Det er hjemmelaget som har ballen mest. Men det skulle ta 5 minutter før det ble en nesten-mulighet. Men det endte i en offside. 

52 min. Keeper Wahlstedt må i aksjon, bokser ballen og Lekven. Lekven må ned for telling, men er oppe igjen etter noen minutter. 

55 min. ESPEN RUUD! Odds Beckham brenner til fra 20 meter og ballen går i mål. Ser ut som den er innom en forsvarer på veien, men det spiller ingen rolle. Odd i føringen igjen. 1-2. 

70. Min. Odd spiller festfotball, ballen ender hos Odd sin storscorer, på hode, Sander Svendsen. 1-3. Etter fine kombinasjoner på høyrekanten så slår Conrad Wallem inn ballen til Svenden. Vakkert. Selv om hjemmelaget har hatt ballen mest, så føles det helt riktig at Odd leder dette. 1-3 

77 min, nok en gang viser Odd sin målvakt frem fantastiske ferdigheter. Haugesund kommer på en kontring, ballen blir slått inn i feltet langs bakken, spissen til Haugesund er alene med Wahlstedt. Men med et nytt tigersprang av svensken nektes de hvite fra Vestlandet mål. 

87 min. Stor mulighet til Haugesund på slutten av kampen. Innlegg fra kant til hodet til Samuelsen nok en gang, men får ikke kraft og retning denne gangen og header heldigvis på utsiden av stengene til Odd denne gangen. 

Slutt 

De siste minuttene prøver hjemmelaget å komme tilbake, men Odd gjøre en heroisk innsats på hele banen. Det løpes og løpes, og Odd demmer opp på mesterlig vis. Kommentatoren på Discovery+ med Haugesund-dialekt mener Odd har vært meget effektive. Men ser man på tallene tror jeg ikke Haugesund har hatt så mange flere muligheter enn Odd. Og sånn sett er det vel ganske fortjent.  

Annonse fra Eliteserien: