Seier i høydramatisk kamp

Fem scoringer, to straffespark og rødt kort.

Odd stilte uforandret lag som de tre siste kampene når tabelljumboen Aalesund kom på besøk lørdag.

Kampens første mulighet kom fra vår venstre side etter ni minutter. Birk Risa drev fint oppover siden, slapp kula til Elba Rashani som spilte den videre inn i midten. Der ventet Kitolano som satte bredsiden til, men avslutning ble blokkert, og snek seg utenfor stolpen til Gudmund Kongshavn.

På det påfølgende hjørnesparket ble Tobias Lauritsen revet ned, og dommer Kai Erik Steen dømte straffespark. Spissen gikk selv frem, tok ballen, la den ned og satte ballen iskaldt ned i hjørnet til 1-0.

Odd fortsatte å styre kampen etter scoringen, men Aalesund var farlige hver gang de kom fremover. Etter 16 minutter måtte Kitolano stoppe Fridjonsson på vei fremover, og fikk et korrekt gult kort. Like etter skulle utligningen sitte. Bolkan Nordli avsluttet kontant etter et godt AAFK-angrep på venstre.

Kampen bølget frem og tilbake på dette tidspunktet, og like etter utligning fikk Odd en gigantisk mulighet til å gå opp i 2-1. Kitolano drev fremover med ballen, og ingen i oransje-drakt klarte å stoppe han. Han trillet til Hoff på venstre som tok et touch innover i banen og avsluttet. Kongshavn måtte gi retur, men Lauritsen var først på den, men en AAFK-forsvarer hev seg inn og fikk blokkert i siste liten.

Dommeren var tidlig oppe med gule kort, og det fikk Aalesund virkelig merke etter 23 minutter. Først fikk Olafsson et kort for å holde igjen en Odd-spiller langt inne på egen halvdel, og i angrepet etter var han igjen på etterskudd og holdt igjen Hoff som var forbi han. To gule kort på et minutt, og da blir man utvist da.

Aalesund fortsatte å prøve selv med ti mann, og en tidligere Odd-spiller, Sigurd Haugen, var nære på å score mot gamle lagkamerater etter 25 minutter. Avslutningen snek seg utenfor stolpen til Rossbach.

Stygge scener etter 30 minutter når Lauritsen var først på en ball i løpeduell med Kongshavn, og keeperen endte opp med å feie ned spissen. Straffespark til Odd, men dessverre klarte ikke Tobias å spille mer, og måtte av banen på båre. Vi ønsker Tobias Lauritsen masse god bedring.

Inn for spissen kom Bakenga, og det første han fikk oppleve var at Espen Ruud satte straffesparket som Lauritsen hadde fikset sikkert i mål til 2-1. Odd fortsatte å presse på etter scoringen, og fikk en stor dobbelmulighet liker etter. Først testet Rashani skuddfoten, men Kongshavn gav den. Han måtte gi retur, og der var Hoff først på ball, men keeperen reddet også det forsøket.

Aalesund fortsatte å være veldig farlige de gangene de kom fremover, og etter 42 minutter straffet de Odd igjen. Bizozas fikk ballen på 18 meter og klinte den så langt opp i krysset som man kommer, og vipps så var AAFK tilbake i kampen igjen.

Selv med ti minutter tillegg var det ingen av lagene som klarte å skape noe i tillegstiden, og lagene gikk til pause på 2-2 etter en dramatisk omgang.

Tålmodighetsprøve

To bytter til andre omgang. Kitolano hadde gult kort og levde farlig, noe Nornes selvfølgelig hadde fått med seg. Ut gikk også Jørgensen. Inn kom Kasper Lunding og Fredrik Nordkvelle.

Sistnevnte skulle få omgangens første store sjanse. Fosset inn i feltet, og fikk ballen over på godfoten. Curlet den fint forbi Kongshavn, men avslutningen smalt i innsiden av stolpen og ut.

Både Rashani og Kaasa fikk også gode muligheter før det var spilt ti minutter av andre omgang, men det ville seg ikke helt. Vi beleiret Aalesund-boksen, Hagen sto som vår bakerste mann, 30 meter inn på gjestene sin halvdel.

Gjestene forsvarte seg godt og med alle mann, noe som gjorde det tøft for Odd. Det var rett og slett vanskelig å bryte seg gjennom forsvarsmuren. Når de først kom over midten for første gang i omgangen skapte de en enorm mulighet. Målscorer Bolkan Nordli skrudde en corner innover, den gikk over alle og i innsiden av stolpen. Kunne se ut som om Rossbach fikk en liten finger på den, noe som reddet baklengs.

Hoff fikk to muligheter til å bli matchvinner. Først etter 70 og så etter 73 minutter, men begge forsøkene ble blokert av et heroisk Aalesund-forsvar.

Vi fortsatte å presse på, og både Ruud og Rashani testet skuddfoten like etter Hoff sitt andre forsøk. Ruud sitt ble igjen blokkert, mens Kongshavn reddet forsøket fra kantspiller Rashani. Keeperen til Aalesund fikk gult kort for drøying like etter.

Bakenga fikk en god mulighet på corner etter 83 minutter, men sleivet i avslutningsøyeblikket. Det var spill mot et mål hele omgangen. Etter 87 minutter trodde alle at Lunding hadde sendt Odd i ledelsen, men dommeren annullerte scoringen fordi han mente en Odd-spiller blokkerte sikten til Aalesund-keeperen.

Etter 89 minutter falt avgjørelsen, og endelig kunne Skagerak Arena slippe jubelen løs igjen. En godt slått corner, Nordkvelle stusset den mot mål, og den tok via en Fridjonsson og gikk videre inn i mål. Ikke den vakreste scoringen som har blitt scoret på Skagerak, men det smakte likevel fryktelig deilig.

Aalesund maktet ikke å omstille seg etter scoringen, og det ebbet ut med 3-2 seier for Odd i en høydramatisk fotballkamp. Neste mulighet for tre poeng er allerede til onsdag, da reiser vi til Mjøndalen, og kampstart er 18:00.