Seier i sola på Skagerak Arena

Odd slo Raufoss 3-1 på fredag

Odd-laget åpnet kampen solid, og spesielt høyresiden fungerte godt fra start. Allerede etter åtte minutter kom kampens første scoring, og det var den nevnte høyresiden som viste seg frem. Fine kombinasjoner gjorde at Kaasa kom seg helt fri på kanten av boksen. Han smalt ballen inn til Tobias Lauritsen som kom først på ballen. Avslutningen gikk i skulder til keeper før den dalte videre inn i mål.

Selvik-show

Raufoss våknet opp etter scoringen til Lauritsen. Først skøyt Lasse Berg Johnsen like over fra 20 meter, den hadde ingen keepere i verden tatt om den hadde sneket seg under tverra. Så måtte Egil Selvik i aksjon. Først en herlig enhåndsredning på et skudd fra 10 meter, før han også var kjapt ute og tok avslutningen som kom i etterkant av returen. 

Odd brukte litt tid på å hente seg inn igjen etter Raufoss sin offensiv. Elba lekte med Birger Meling på en av scoringene til Odd mot Rosenborg, og han gjorde det samme med Raufoss-backen etter en halvtime spilt. Innlegget gikk gjennom hele feltet før keeper fikk en liten hånd på ballen. Bak han ventet Tobias Lauritsen, men det lille touchet fra keeper gjorde at han ikke fikk stokket beina. 

Omgangens beste spiller, Egil Selvik.
Omgangens beste spiller, Egil Selvik.

To kjappe scoringer

Etter den store sjansen gikk Raufoss rett i strupen på Odd, og presset på. Ryan Doghman leverte en solid forarbeid da han spilte Gard Simenstad fri i boksen. Den lokale spilleren gjorde ingen feil og satte ballen bak Selvik. 

Odd svarte etter bare et minutt de. En bra utoverskrudd corner fra Risa fant Fredrik Semb som hadde løpt seg fri i boks. Han fikk en kroppsdel på ballen (hodet/skuldra), og ballen gikk til slutt i mål. Mot slutten av omgangen måtte Selvik igjen i aksjon et par ganger, men den gode sisteskansen holdt unna. 

Rolig etter pause

Andre omgang gikk veldig rolig for seg, og hadde et typisk preg av treningskamp over seg. Begge lag tok det med ro, og det var Raufoss som skapte det lille som var av sjanser de første 20 minuttene, uten at Selvik ble satt på en ordentlig stor prøve. Fredrik Semb hadde også en veldig viktig takling for å avverge en stor mulighet på en kontring fra gjestene. En stor mulighet hadde Odd etter et godt forarbeid fra Rashani og Bjørtuft på høyre. Kantspilleren mottok ballen, ventet på backen sin for dagen, Bjørtuft, innlegget var godt, men avslutningen til Lauritsen ble reddet mesterlig. 

Spikeren i kista

Med ti sekunder igjen å spille kontret Odd, og ballen havnet ute hos Risa på venstre. En lynhurtig vending innover i banen gjorde at Raufoss spilleren traff bein i forsøket på å ta ball, og Odd fikk straffe. Det satte Tobias Lauritsen iskaldt i mål. 

Straffe goal 2
Lauritsen setter straffen rolig i mål

 

Annonse fra Eliteserien: