Seiret på historisk dag!

Odd tok nok en tre-poenger på eget gress, da Haugesund ble slått 3-1.

Søndag ettermiddag var det duket for kamp på Skagerak Arena igjen. Det var Haugesund som tok turen til arenaen, på denne spesielle dagen. Denne søndagen var nemlig dagen for historiebøkene. Et av verdens mest avanserte sol- og batterianlegg ble åpna på Skagerak Arena. Det vil si at det er sola som vil gi strømmen som brukes på Skagerak Arena fremover. Åpningen ble markert med en konsert der lokale artister som Elly Ekko og Victoria Andersen, samt Morgan Sulele opptrådte.
Klokka 18:00 var det avspark på Skagerak Arena, der de oppmøtte håpet på seier. Etter en blytung kamp mot Sarpsborg 08 i forrige runde, var det kun seier som var godt nok for et medaljejagende Odd-lag. Det var imidlertid Haugesund som fikk kampens første sjanse. Kristoffer Velde ble spilt fint igjennom. Spissen med den altoppslukende sveisen avsluttet i steget, og skuddet gikk i stolpen.

Nordkvelles slegge tilbake!
Det kunne lenge se ut som det nye solanlegget også burde gitt energi til gutta på banen. For i store deler av 1.omgang var det tamt. Etter 36 minutter fikk Odd endelig publikum opp fra setene. Sander Svendsen gjorde et herlig forarbeid, før han la inn til Børven. I stedet for å avslutte selv, la Børven ballen til rette for Nordkvelle. Børvens heading var presis, og Fredrik Nordkvelle kunne hamre inn ballen på ekte «Kvelle»-vis.

Fredrik Nordkvelle scorer for Odd i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Haugesund på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Fredrik Nordkvelle scorer for Odd i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Haugesund på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixLike før hvilen var Vebjørn Hoff svært nære å doble for Odd, men avslutningen hans var millimeterne for upresis, og kula dundret heller i aluminiumet. Etter hvilen var det bortelaget som kom best i gang. Portugiseren, Bruno Leite, fikk en god skuddmulighet rundt 16-meteren. Leite tok godt vare på muligheten og fyrte av et skudd til venstre for Rossbach. Ballen fikk såpass med kraft, og overlistet dermed Rossbach. Den lille fanskaren fra Haugesund fikk sin tid til å skinne da det stilnet på resten av stadion.

Det tok ikke lang tid før Odd igjen var i ledelsen. En time ut i kampen drev Rashani ballen fint fremover. Vebjørn Hoff kom løpende på høyresiden av Rashani. Sistnevnte spilte ballen perfekt ut til Hoff. Innlegget til Hoff var presist slått mot bakerste stolpe. Der dukket Torgeir Børven opp og stanget inn 2-1 til Odd.

Nesten nøyaktig 10 minutter senere scoret Odd igjen. Fredrik Nordkvelle fikk god plass på Haugesunds halvdel, og vår nummer 14 stormet fremover. Han hadde meg seg flere han kunne prøve å tre gjennom; både Svendsen, Lauritsen og Rashani var med i angrepet. Nordkvelle nøt godt av en gryende selvtillit, og med hans fryktinngytende slegge valgte han like greit å smelle ballen i mål – og hvilken scoring av «Kvelle» (!!)

Sondre Rossbach var på jobb og hindret «araberne» å komme inn i kampen. Flere scoringer kom ikke på Skagerak denne søndagen. Odd tok nok en trepoenger på eget gress, da Haugesund ble slått 3-1.

Annonse fra Eliteserien: