Sen scoring sendte Odd videre i cupen

FK Eik Tønsberg gjorde det vanskelig for Odd, men Tobias Lauritsen sørget for avansement sent i kampen.

FK Eik Tønsberg startet slik: Tobias Midtlyng, Marius Rygel, Vemund Roberg, Jone Hammerli, Ulrich Glandberger, Christian Hargott, Joel Massini, Mads Jensen, Mathias Aannestad, Christian Østli, Markus Brændsrød

Odd startet slik: Leopold Wahlstedt, Gilli Rólantsson, Kevin Johnsen, Solomon Owusu, John Kitolano, Joshua Kitolano, Filip Jørgensen, Markus Kaasa, Conrad Wallem, Tobias Lauritsen, Kristoffer Larsen

Etter at fjorårets NM ble avlyst som følge av pandemien, var folkefesten endelig tilbake lørdag ettermiddag. Det var FK Eik Tønsberg som ventet i 1.runde, og vertskapet vartet opp med en fin ramme rundt kampen.

Før kampen landet det et helikopter i midtsirkelen, akkurat slik Jahn Teigen gjorde på 80-tallet. Ut av helikopteret gikk Sara Teigen, datter av Jahn, sammen med Filip Lindqvist, som er sønn av storscoreren Reidar Lindqvist, som tragisk gikk bort i en drukningsulykke i fjor. Da spillerne entret banen ble det gjort en fin markering, før unge Filip Lindqvist sparket i gang kampen – en fantastisk gest.

Prikkfri førsteomgang av hjemmelaget
Hjemmelaget, som spilte sin første offisielle kamp på 1,5 år, hadde ikke oddsen på sin side. Tross dette startet FK Eik Tønsberg friskt og yppet seg tidlig i omgangen. Odd tok etter hvert over banespillet som forventet, men en årvåken Midtlyng stoppet det som var av Odd-sjanser. Hjemmelaget var kompakte og gjorde det vanskelig for Odd.

Tross noen sjanser i 1.omgang gikk lagene til pause på stillingen 0-0. Laget fra Tønsberg, anført av trener Ronny Johnsen, kunne si seg godt fornøyde med en tilnærmet perfekt gjennomført 1.omgang.

2.omgang lignet på den første, og da lagene tok drikkepause rundt 70 minutter ut i kampen, var kampen fortsatt målløs. Odd hadde tatt over taktpinnen, men hjemmelaget sto fortsatt like godt i forsvar og gjorde det vanskelig for Odd. Odd kom til et par halvsjanser, mens FK Eik Tønsberg var tålmodige og ventet på kontringer. Det så lenge ut til at det skulle ende med ekstraomganger i Tønsberg, men så endret det seg.

Straffespark sent i kampen
87 minutter ut i kampen ble det dog dramatisk. Filip Jørgensen gikk ned i boksen og dommeren dømte straffespark til Odd. Det var Tobias Lauritsen som fikk sjansen fra 11 meter – og spissen tok vare på muligheten. Keeper, Tobias Midtlyng, gikk riktig vei, men maktet ikke å stanse straffen. Dermed kunne Odd avansere i cupen etter en sen straffescoring av Tobias Lauritsen.