Skrekkelig halloweenkveld

Odds håp om cupgull endte etter at Haugesund vant 0-3 på Skagerak Arena.

Torsdag kveld var alle telemarksøyne rettet mot Skagerak Arena. Denne kalde halloweenkvelden var dog ikke som alle andre halloweenkvelder. I år hadde alle vandrende, håpefulle barn, som passerte rundt i Skiens- og Telemarks gater, en mye tyngre jobb. De måtte banke og banke, men det var få dører som ble åpnet. Dette var fordi tusenvis av potensielle godtegivere, var samlet på Skagerak Arena. Her skulle en nervepirrende, skummel og skjebnesvanger kamp utspille seg.

Odd fikk besøk av Haugesund, et lag som hadde skumle planer for kvelden. Haugesund kom ikke bare til Skien for å få knask i kiosken, men også for å sikre seg finaleplass i årets Norgesmesterskap. «FKH» hadde imidlertid ingen lett oppgave foran seg. Odd har vært uslåelige på Skagerak Arena denne sesongen, og ringreven, Jostein Grindhaug, måtte finne noen lure knep for å ha en real sjanse til å slå Odd på kunstgresset. De lure grepa hadde Grindhaug skaffet.

Haugesund spiller til vanlig på «vanlig» gress, mens Odd spiller på kunstgress. Den faktoren brydde ikke bortelaget seg om. På spissplass erstattet NMs toppscorer, Tobias Lauritsen, en suspendert Torgeir Børven. Spissen involverte seg med en gang.

Vi hadde ikke spilt i mer enn 7 minutter før den første, store sjansen kom. Tobias Lauritsen leste situasjonen godt og kom seg bak Haugesund-forsvaret, men avslutningen gikk i nettveggen. Martin Samuelsen hadde en god mulighet for bortelaget etter at Rossbach havnet litt på halvdistanse. Ballen gikk – heldigvis for Odd – ikke mot mål.

Dramatikk i 1.omgang
Etter en liten halvtime ble det dramatisk på Skagerak Arena. Haugesunds midtstopper, Benjamin Hansen, og Odds kantspiller, Elba Rashani, havnet i en opphetet diskusjon, som endte med Rashani på gresset og gult kort til begge for usportslig opptreden. Angivelig fikk Hansen kort for å være for tøff med Rashani, mens sistnevnte fikk kort for å være for aggressiv mot dommeren.

Etter hvilen ble det atter en gang dramatikk i Skien. Vi hadde bare spilt et par minutter av 2.omgang. Martin Samuelsen danset seg forbi Odd-forsvaret, før Fredrik Semb breiet seg ut og satte inn en takling. Martin Samuelsen fløy over Semb sitt bein for å unngå å bli truffet. Dommer, Tore Hansen, pekte på straffemerket til full frustrasjon hos Odds spillere og supportere. Fra straffemerket var Niklas Sandberg like kald som temperaturen denne kjølige halloweenkvelden – og dermed stod det 0-1 på Skagerak Arena.

55 minutter ut i kampen fikk Odd en gigantisk sjanse. Espen Ruud la inn og Vebjørn Hoff headet ballen. En meget god heading så ut til å gå i mål, men Helge Sandvik ville det annerledes. FKH-keeperen vartet opp med en feberredning som stanset Hoff sin avslutning. Odd presset på mot utlikningen og Tobias Lauritsen fikk flere gode muligheter til å svare bortelaget umiddelbart.

66 minutter ut i kampen var tilskuerne i sjokk, helt vantro så man Helge Sandvik stoppe Fredrik Nordkvelle sin kjempesjanse alene med bortelagets sisteskanse. Sinnene ble satt i kok da Birk Risa like etterpå ble meid ned i Haugesunds boks, uten at dommeren reagerte. Et lavtliggende Haugesund frustrerte Odd, og når det ikke kommer noe ut av «100%-sjanser», går klokka Haugesunds vei.

Da Haugesund doblet til 0-2 med Martin Samuelsen etter 83 minutter så løpet kjørt ut. Etter 89 minutter satte Sondre Tronstad inn 0-3 og dermed var det ingen tvil – Odd spiller ingen cupfinale i desember.

Annonse fra Eliteserien: