Skuffelse i Stavanger

Odd maktet ikke å få med seg noen poeng borte mot Viking.

Søndag kveld spilte Odd den 21. serierunden mot Viking i Stavanger. Etter solide resultater mot de andre topplagene før landslagspausen, var det et nykomponert stopperpar som entret SR-Bank Arena. Fredrik Oldrup Jensen og Odin Bjørtuft spilte Rossbachs skjold denne regntunge søndagskvelden i Stavanger. Dette som følge av at noe så sjeldent som at Steffen Hagen hadde pådratt seg en skade, samt at Fredrik Semb, noe mindre sjeldent hadde skavanker.Vertene åpnet best på SR-Bank Arena. Etter at Kristoffer Løkberg snappet opp ballen av Vebjørn Hoff, spilte den tidligere Ranheim-spilleren ballen videre til Viking-kaptein, Zlatko Tripic. Tripic dro seg inn i banen og fyrte av. Skuddet fikk en lei spett foran Rossbach, som måtte se ballen legge seg i nettet.

Etter et drøyt kvarter stoppet alle Odd-hjerter opp et sekund. Målscorer Tripic løp ned Oldrup Jensen. Stopper-vikaren ble liggende nede og vri seg i smerte. På Odd-benken var det alt annet enn stopperfibre å finne. En ny skade ville gitt enda flere utfordringer. Heldigvis bet Oldrup Jensen tennene sammen og fortsatte kampen. Kampen var preget av mange dueller og det gikk hardt for seg. Tommy Skjerven var nede i lomma ved flere anledninger.

Rask smell i 2.omgang
Odd tok mer og mer tak i kampen, men maktet ikke score i 1.omgang. Da de kom ut på matta igjen i 2.omgang så det ut som det var et tent Odd-lag. Det tok imidlertid ikke mange minuttene før Viking kunne komme på en kontring og gjøre livet surere for Odd. Målscoreren, Zlatko Tripic, var igjen sentral. Tripic la inn til Ibrahimaj. Sistnevnte stusset ballen videre til Torsteinbø, som stupheadet inn 2-0 til hjemmelaget.

Kort tid etter tok Fagermo grep. Tobias Lauritsen og Markus Kaasa kom inn for henholdsvis Filip Delaveris og Joshua Kitolano. Banens to yngste spillere. Det så ikke ut til å hjelpe med det første. Det var en bekmørk kveld for Odd. I perioder var Viking nærmere 3-0, enn Odd var 2-1. Rett og slett en frustrerende kveld sett med Odd-øyne. Elba Rashani pådro seg et gult kort grunnet misnøye med dommeravgjørelser. Det betyr at Rashani må stå over kampen mot Sarpsborg neste helg.

Bilal Njie var siste forsøk fra Fagermo om å redde den regnværsfylte søndagen i Stavanger, men det ville seg ikke for Odd denne søndagen. Det endte med et 2-0-tap. Nå rettes øyne mot neste søndag og kampen mot Sarpsborg 08. 

Annonse fra Eliteserien: