Slo tilbake med Børvenshow

Odd lå under 1-2, men snudde kampen til 3-2 og sikret en viktig seier.

Mandag kveld hadde Odd første mulighet til å revansjere det skuffende tapet mot Haugesund forrige torsdag. Mjøndalen var laget som skulle møte Odd i novemberkulden på Skagerak Arena. Bruntrøyene kjemper i bunnen av Eliteserien, mens Odd kjemper om medalje. Det var svært glissent på Skagerak Arena denne mandagen, men tilskuerne som kom fikk se et revansjelystent Odd-lag.Det var imidlertid bortelaget som kom best i gang. Etter 4 minutter fikk MIF-spiss, Anders Jacob Bergström, en gyllen mulighet til å sende bruntrøyene i føringen. Avslutningen til Bergström gikk i stolpen, før en god Rossbach fikk avverget, etterfulgt av en susende takling av kaptein Steffen Hagen. En fin måte å markere 450 kamper.

Etter drøyt 11 minutter fikk Odd og Tobias Lauritsen en god sjanse. Rashani svinget ballen inn, før Lauritsen stupheadet ballen. Ballen gikk over mål. Som vanlig blir kamper med Mjøndalen preget av mange frispark. Vegard Hansen har gjort kynisme til et varemerke, og også i denne kampen uteble rytmen i store deler av kampen. Smått utrolig kom første gule kort etter 42 spilte minutter.

Misforståelse endte i nettmaskene
Like etter vi hadde passert en halvspilt 1.omgang, kom første scoring. Det var de tilreisende fra Mjøndalen som kunne slenge henda i været og juble for scoring. En ball i bakrommet endte med et nølende forsvar, som igjen satt Rossbach ut av spill. Ballen falt svært beleilig – og litt heldig – i et rom Tony Brochmann dukket opp i. Rossbach rakk aldri å komme ordentlig tilbake til målet, og Brochmann hadde få problemer med å sette ballen i det åpne målet.

Det så ut til at Odd måtte gå til pause med 0-1 i bagasjen, men like før pause viste Torgeir Børven hvorfor han er toppscorer i ligaen. På bakerste stolpe dukket han opp og headet ballen via Julian Faye Lund – og deretter i mål. Dette var en svært viktig scoring, noe også Jan Frode Nordnes meldte i pausepraten.

Etter hvilen spilte Odd med høyere tempo, mens Mjøndalen desperat forsøkte å sakke ned tempoet, gjerne skissert ved keeper, Julian Faye Lund. Det var liten tvil om hvem som var interessert i å spille fotball på Falkum denne mandagen. I 2.omgang styrte Odd alt som var av banespillet og kom stadig til flere og flere sjanser. Etter en drøy time sklei Børven i Mjøndalens 16-meter, men på imponerende vis fikk han skjøvet ballen ut til Oldrup Jensen. Sistnevnte avsluttet med venstrebeinet – i tverrliggeren! Like etterpå viste Rossbach verdensklasse da han fant frem de ypperste reaksjonsevnene hans.

71 minutter ut i kampen gikk det et sukk i publikum på Skagerak Arena. Vetle Dragsnes kjempet til seg ballen i Odds boks, venstrebacken gikk seirende ut av duellen og fulgte opp med en klinisk avslutning som overlistet Rossbach. Dermed stod det 1-2 på Skagerak Arena. Kampbildet ble bare enda tydeligere etter scoringen. Odd fortsatte å styre kampen.

Børven fra straffemerket
Det tok likevel ikke lang tid før Odds scoring kom. Få minutter etter scoringen får Odd straffe, og selvfølgelig er det Børven som får oppdraget om å sette ballen i nota. Det hadde han få problemer med å gjøre. Iskaldt sendte han ballen den ene siden, og Faye Lund den andre siden. Brått var stillingen 2-2 på Skagerak Arena. «Nå tar vi dem», runget så rundt om på stadion.

Skagerak Arena fikk som de ville. Nok engang tok det få minutter fra forrige scoring, før vi fikk servert en ny scoring på stadion. Espen Ruud slo ballen hardt inn i feltet, retning Børven. Et sekund senere var ballen i nota og Odd kunne slippe jubelen løs. Torgeir Børven ble ropt opp som målscorer, men det så ut til å være et selvmål. Det spilte ingen rolle. Odd gikk til slutt seirende ut av kampen, 3-2. Takk til alle som kom!

Annonse fra Eliteserien: