Smakfull sliteseier

Odd vant 1-0 på eget gress i en kamp som levde til siste spark på ballen.

Søndag kveld barket «Gutan» og «de 11 stolte hvite» sammen til 27. serierunde. De for anledningen blåkledde gjestene er kjent for å gå ut i kampene med et godt, strukturert forsvar. Simo Valakari, Tromsøs trener, hadde ingen andre planer denne kvelden. Første omgangen ble en svært sjansefattig affære.

Vebjørn Hoff var imidlertid svært nære etter en liten halvtime. Det var i kjølevannet av et hjørnespark på høyresida, at Birk Risa kunne legge inn i boksen. Vebjørn Hoff møtte på første stolpe og fikk avsluttet. Gudmund Kongshavn i TIL-buret, var våken og klarte å forhindre at ballen gikk i mål. Vebjørn Hoff var igjen i fokus etter 28 minutter, denne gang gjorde ankeret en defensiv jobb. Hoff satte inn en susende takling på Mikael Ingebrigtsen i Odds 16-meter.

Tromsø var tydelig interessert i å starte bakfra. Odd stod høyt for å forhindre dette, noe som funket greit. Det ødela flyten i Tromsø sitt angrepsspill; de slet med å komme ordentlig i gang. Det lugget i angrepsspillet til begge lag stort sett hele omgangen. Jan Frode Nornes oppsummerte omgangen enkelt og greit: «Det var rett og slett for dårlig».

2. omgangen startet bedre for begge lag. Odd virket kvikkere og mer entusiastiske i alt de gjorde. Det var dog Tromsø som fikk den første store sjansen i 2.omgang. Mikael Ingebrigtsen var mannen å håndtere i første omgang. Den offensive Tromsø-spilleren fortsatte i samme spor etter pause. 54 minutter stod det på tidsuret da sistnevnte avsluttet like utenfor, fra skrå vinkel.

Høyrebacksyndromet, nesten i alle fall.
Dag Eilev Fagermo hadde ikke mye å plukke av da han i forkant av oppgjøret skulle finne en erstatter for suspenderte Espen Ruud. Det endte med at vår svenske potet, Martin Broberg, fikk rollen som innebar å fylle skoene til målkongen fra Heistad. Dette klarte Broberg, skulle vi tro speakeren. En nærmere titt viste at det var rutinerte Gamst Pedersen som var så uheldig å sette ballen i eget nett.

Odd - Tromsø. Martin Broberg scorer for Odd i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Tromsø på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sjansesløseri i begge ender
Odd fikk utallige muligheter til å sette speakeren i kista – jeg mener spikeren i kista, men det ville seg ikke for hverken Hoff, Kitolano eller Samuelsen. Innbytterne Fredrik Nordkvelle og Tobias Lauritsen fikk hver sin mulighet til å score, men avslutningene gikk henholdsvis midt på, og over mål. Mushaga Bakenga hadde en sjanse av det gigantiske slaget, men Rossbach vartet opp med en glitrende redning.

På tampen fikk Marius Bustgaard Larsen sin debut for Odd, da en som vanlig hardtarbeidende Kitolano hadde gjort sitt. Gudmund Kongshavn kom opp for gi bortelaget ekstra offensive krefter på den siste dødballen. Det ble et vanvittig trøkk mot Rossbachs mål, det ble klabb og babb, men ballen ble omsider klarert. Odd vant til slutt 1-0 og kunne skilte med seier i nest siste hjemmekamp for sesongen.

Bakenga måtte ut på båre i en duell med Steffen Hagen. Vi ønsker han en rask behandling, og håper å se han på banen igjen, så tidlig som mulig.