Smertefullt tap på Falkum

Det ble en nitrist forestilling for de som møtte opp på Skagerak Arena søndag kveld. Laget fra Bærum ga seg ikke før det stod 0-5 på tavla

Vi har skrevet november måned og Eliteserien går mot slutten. Stabæk gjestet Skagerak Arena søndag kveld. Gjestene fra Bærum er et lag som etter tabellen å dømme ikke bør skremme oss. Men i kveld virket det som spikeren var satt i kista før selve kampen hadde starta.

5 begredelige minutter

18 minutter står det på klokka i det som er starten på noen fryktelige minutter sett med Telemark-øyne. Tortel-Lembi løper seg fri på et hjørnespark og setter ballen i mål. Bare 2 minutter senere vil Franck Boli være med på leken. Boli gjør som han vil i 16-meteren til Odd og avslutter vakkert i lengste kryss. 0-2. Sistnevnte fortsetter ydmykelsen da han fyrer av helt upresset utenfor boksen like etterpå.

Ingenting ser ut til å funke for Odd denne kvelden. Stabæk styrer kampen, og når Tonny Brochmann får år og dag til å sikte kan det bare gå en vei. Dansken hamrer ballen bak Anders Klemensson og opp i nettaket. Oddrane gjør et tappert forsøk på redde stemninga på stadion, men på 0-4 er «nå tar vi dem»-rop svært lite troverdig.

Kjedelig og vondt

Som futtet i en brus forsvinner, forsvinner også alt som handler om angrepsspill for Stabæk sin del. Når man ydmyker Norges beste hjemmelag har man grunn til å slappe litt av. Slik ser det i hvert fall ut. Det hele er en kjedelig og begredelig omgang. «Dommer, blås av kampen!»


Innbytter Ola Brynhildsen ferdigstiller resultatet, og avslutter ydmykelsen. 0-5 blir fasit, og jeg konkluderer med at forskjellen mellom Odd og en taxi er at taxien kun slipper inn 4. Nå gjelder det å svelge det begredelige resultatet og starte på blanke ark til oppgjøret mot Vålerenga 19. november. Er det en ting som er 100% sikkert er det at Odd slår tilbake.

Asset 1 Asset 2
26
A. Klemensson

2
E. Ruud
16
F. Semb Berge
21
S. Hagen
5
T. Grøgaard
Substituted out 65'

17
M. Kaasa
6
O. Berg
Substituted out 46'
20
E. Hussain
Substituted out 46'

7
M. Broberg
15
S. Haugen
11
E. Rashani
Innbyttere
9
T. Agdestein
4
V. Bergan
27
P. Diouf
25
J. Kitolano
Substituted in 65'
13
S. Mladenovic
Substituted in 46'
14
F. Nordkvelle
Substituted in 46'
10
O. Occéan
Innbyttere
 • 9
  T. Agdestein
 • 4
  V. Bergan
 • 27
  P. Diouf
 • 25
  J. Kitolano
  Substituted in 65'
 • 13
  S. Mladenovic
  Substituted in 46'
 • 14
  F. Nordkvelle
  Substituted in 46'
 • 10
  O. Occéan

Annonse fra Eliteserien: