Snudde til seier

Odd lå under til pause, men hevet seg etter pause og snudde kampen mot Start etter scoringer av Kachi og Børven.

Torsdags ettermiddag fikk vi besøk av Start fra Kristiansand til treningskamp på Skagerak Arena. Regnet tidligere på dagen forsvant helt til kampstart, og det var tilnærmet perfekte spilleforhold.

Odd starter kampen soleklart best, og gjestene fikk knapt låne ballen de første minuttene. Vi fikk se et langt mer intensivt og energisk Odd-lag som tok mer kontroll fra start sammenlignet med kampen mot Sarpsborg.
Etter åpningen kom Start langt mer med i kampen, og produserte et par halvsjanser uten at Sondre Rossbach ble satt på prøve.

Turbo
Kampens første ordentlige sjanse kom etter litt i overkant av 15 minutter spilt. Nordkvelle brøyt høyt i banen og satte på farta. På utsiden kom Elbasan Rashani i et voldsomt tempo, og Kvelle brukte overlappen. Elba tok et touch før han feide til, men ballen sneik seg utenfor stolpen.

Start tok mer og mer over utover i omgangen, og etter halvtimen kom scoringen. Et godt forarbeid fra Skaanes på høyre som la inn, Rossbach var fint ute og bokset unna, men det var Start som vant kampen om returen. Markovic fikk ballen på venstre, tok et par touch og feide den opp i nettaket.

Odd forsøkte å svare før pause, og fikk en god mulighet etter en bra kontring. Ruud sitt innlegg var perfekt fra høyre, og timingen til Nordkvelle i boksen var også av ypperste klasse. Dessverre fikk han ikke headingen langt nok ut til en av sidene, og keeper Wichne plukket den komfortabelt. Like før pause fikk Nordkvelle enda en god mulighet, men avslutningen fra skrått hold gikk igjen rett på keeper.

Bedre etter pause
Odd tok med seg det trykket de hadde inn mot pause også etter hvilen, og startet omgangen lik den første. Det skulle ikke ta lang tid før scoringen kom. Odd bryter høyt i banen på høyre, Børven får ballen inne i midten og slår videre ut mot venstre hvor Kachi venter. Han kommer helt alene med keeper, og setter ballen enkelt ned i hjørnet. Fortjent utligning. Kampens første bytter kom også etter scoringen, en frisk Fredrik Nordkvelle og Fredrik Semb gikk ut, inn kom Filip Jørgensen og Joshua Kitolano. Odd byttet også keeper etter timen, Egil Selvik kom inn for Sondre Rossbach.

Fjorårets toppscorer i gang
Odd dominerte etter scoringen, og vi trengte ikke å vente lenge før det igjen beveget seg i nettet bak Start-keeperen. Torgeir Børven gjemte seg på bakre, og etter duellen i feltet så falt ballen ned hos storscoreren som feide inn 2-1 på direkten mellom beina på Wichne i Start-målet. Kachi, som etter dagens scoring sto med to mål på to kamper etter returen fra oppholdet var nære på å score sitt tredje like etter Børven sin scoring. Start leverte et par gode kontringer, men det var Odd som skapte de største sjansene.

Åpnet målkontoen etter oppholdet

Selvik-redning
Start hevet seg litt etter et voldsomt trykk fra Odd, og fikk en stor sjanse etter en kontring på sin høyre side. Innlegget falt ned i boksen, og en Start-spiller fikk avslutte fra kort hold. Kun en meget sterk reaksjonsredning fra Selvik hindret scoring. Kampen svinget veldig på dette tidspunktet, og sjansene haglet. Innbytter Lauritsen fikk en stor mulighet etter et flott forarbeid fra Njie, som nettopp hadde kommet på. Avslutningen var god den, men Start-keeperen var med på notene.

Njie skulle også få muligheten selv. Børven fant kantspilleren som var helt fri i boksen, men Njie skle i det han skulle avslutte upresset fra 8-9 meter. Utur. Odd fortsatte å skape mange og store sjanser, og Lauritsen fikk enda en mulighet etter et perfekt legg fra Ruud, men stussen gikk noen få centimetre på feil side av stolpen.

Det ble ikke flere scoringer på Skagerak Arena, men Odd fullfører snuoperasjonen og vinner fortjent 2-1 etter en veldig bra andre omgang.

Neste kamp spilles på tirsdag på bortebane mot Stabæk!