Snuoperasjon reddet poenget i dramatisk toppkamp!

Det så lenge mørkt ut på Skagerak Arena, men så reddet «Kvelle» og «Børvenshow» kvelden.

Fredag kveld ble tusenvis av øyne rettet mot Skagerak Arena, som følge av toppkampen mellom Odd og Molde. Blåtrøyene fra «rosenes by» ledet Eliteserien med 3 poeng til Bodø Glimt, og 4 poeng ned til Odd, før fredagens oppgjør. Da dommer, Ola Hobber Nilsen, blåste av kampen var forskjellen den samme til Molde, mens Odd spiste inn poenget på Bodø-Glimt som tapte hele 6-0 mot Vålerenga.

Tidlig i kampen fikk Odd en god mulighet til å sjokkere bortelaget. Molde-stopper, Martin Bjørnbak, brukte for god tid med ballen høyt i banen. Fredrik Nordkvelle var på hugget og vant ballen, før Børven overtok. Børven avanserte med ballen, og hadde flere gode alternativer med seg. Begge kantspillerne, Sander Svendsen og Elba Rashani, var med på løp. Det var også Joshua Kitolano. Det var til slutt unggutten som fikk ballen og avsluttet. Avslutningen fikk litt for mye luft under seg til å gå i mål.

James og «Ohi» stilnet Skagerak Arena
Det var god trøkk på tribunen, men 21 minutter ut i kampen ble det stille på store deler av Skagerak Arena. Borteseksjonen kunne imidlertid slippe jubelen etter at Leke James satte ballen i mål, bak Sondre Rossbach. Sistnevnte er neppe fornøyd med å slippe inn det målet, som var av det billige slaget. Vondt ble fort til verre for Odd. Noen få minutter senere kunne «Ohi» enkelt sette inn 0-2, og gjestene ble brått satt i en langt mer komfortabel situasjon.

I pausen gjorde Fagermo og trenerteamet grep. Joshua Kitolano, som på ingen måte gjorde seg bort, ble byttet ut til fordel for Markus Kaasa. Fagermo ønsket mer kreativitet og offensiv spisskompetanse – og det fikk han. Odd tok tak i kampen, og fikk uttelling allerede 4 minutter etter hvilen. Torgeir Børven la ballen vakkert igjen til Fredrik Nordkvelle. Og dere kjenner fortsettelsen herfra! Nordkvelle banket til, rett i mål! Dermed var det 1-2 og et tent håp på Skagerak Arena.

Eliteserien fotball 2019: Odd - Molde (2-2). Torgeir Børven utlikner til 2-2 for Odd i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Molde på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Innbytter, Markus Kaasa, fikk en skuddmulighet 67 minutter ut i kampen. Skuddet ble møtt med optimisme, etterfulgt av sukking, før publikum til slutt klappet forsøket og viste med det at tendensen var god. Odds største problem var mangelen på store sjanser. Et kvarter før fulltid utførte Fagermo et rent kantbytte. Svendsen gikk ut, unggutten Delaveris ble byttet inn. Delaveris kom raskt til 2 innleggsforsøk.

Børvenshow-utligning og vanvittige sluttminutter
Fagermos siste bytte var Tobias Lauritsen. Den høyreiste spissen fikk en kjempemulighet like etter han ankom banen, men Lauritsen sløste bort sjansen. Klokken tikket Moldes vei, men mot slutten fikk Odd hjørnespark. Og når Odd trenger det som mest, er det en mann som kommer til unnsetning. På hjørnesparket steg «Børvenshow» opp og stanget inn 2-2! – ELEKTRISK STEMNING!

Det ble noen svært spennende sluttminutter. Molde var nære på ved to hjørnespark, og på tampen av kampen fikk Odd frispark på Moldes banehalvdel. Skagerak var ikke i tvil; «RUUUUUUUD». Høyrebackens frispark traff dog muren og dermed endte den vanvittige kampen med poengdeling i Skien.