Solo sin imponerende reise

Solomon Owusu sin vei til Odd og Eliteserien har vært alt annet enn typisk.

Annonse:

Det Solomon Owusu har oppnådd, det er imponerende. Hans vei har ikke vært tradisjonell.

Solomon Owusu er en av de nye fjesene i Odds Ballklubb, men bak navnet ligger også en av de mest inspirerende historiene i fotballnorge. For få år siden var «Solo» overvektig. Fotballtalentet fra Romsås la skoene nærmest rekordtidlig på hylla. Mot slutten av barneskolen kastet Owusu inn håndkleet. Da han ble tenåring var han blitt veldig tung, og veien til en profesjonell fotballkarriere var enda tyngre.

 

Solomon Owusu
Det var ingen selvfølge at Solomon Owusu skulle spille i Eliteserien. Bildet er hentet med tillatelse fra hans egen Twitter-bruker.


Så tok moren hans grep.

Hun ville ikke se sønnen sin sløse bort det store talentet han hadde. «Solo» satte dermed ut på en ferd, som har resultert i at han i dag er i Odd. Nøkkelordene, som nærmest har blitt synonymt med navnet hans, er hardt arbeid.

Det er onsdag og laget har akkurat fullført en økt på Skagerak Arena. Odds nyervervelse stiller gledelig opp til et intervju etter lunsjmåltidet. På Odds egen instagramprofil ble det utlyst spørsmål til «Solo». Spørsmålene rant inn, og det er helt tydelig at mannen med den spesielle historien er populær i Skien.

Flere lurte på hva det var som gjorde at han ikke ga opp proffdrømmen, og på det svarer han reflektert og tydelig:

- Jeg ville lykkes. Jeg vil ikke bli eldre og tenke: hvorfor ga jeg ikke alt? Lykkes jeg, så lykkes jeg. Lykkes jeg ikke, så har jeg i hvert fall prøvd.

Hvordan trente du da du var yngre?

- Det var mye terping. Var jeg alene gikk det i mye kjegler og skudd. Hvis jeg var med kompiser spilte vi kamper inne i 16-meteren, eller 7 mot 7 på halv bane. Man får «gratis» trening av det.

Solomon Owusu sin disiplin og vilje til å lykkes har gjort seg bemerket. Blant annet har landslagsspiller, Joshua King, rost Owusu opp i skyene. Owusu forteller at han ikke vil si at forholdet til King er for nært, men at de snakker litt av og til.

- Han er en del av gjengen til broren min, de er litt eldre.

Trives godt i Odd
Nyervervelsen som bor like ved stadion, skryter av Odd og Skien. Han ble positivt overrasket over hvor fin byen er, og virker å stortrives i klubben. Spilleren med draktnummer 23 fortalte også om hva det var som gjorde at han valgte å gå for Odd.

- Jeg har troa på det vi gjør her. Jeg snakka med Nornes og Martin (assistent, journ.anm) om alt rundt klubben, og hvordan den drives. Det trigga meg. Så kjente jeg 4-3-3-formasjonen ganske godt, siden jeg spilte på Raufoss.

Hva har vært den største kontrasten fra hverdagen i Raufoss, til hverdagen i Odd?

- Treningshverdagen var stort sett det samme. Det er lagt opp litt bedre her, men Raufoss gjorde det beste de kunne. Det er naturligvis litt bedre spillere her og tempoforskjellen er det som er mest merkbart.

IMG_0107.JPG
Solo Super


Han trekker frem at han gleder seg stort til å spille for mange tilskuere på Skagerak Arena. I store deler av Owusu sin tid i Odd, har det vært begrenset med publikum. Det nærmeste man har kommet stort publikum på Odd-kamp, er hvis man har spilt FIFA. Og apropos:

Hvem på laget er best i FIFA?

- Jeg har faktisk ikke rukket å spille mot noen.

Hvem tror du er best?

- Meg selv må jeg si, sier han med et glimt i øyet.

Glimtet i øyet og det bestandige smilet er også noe som kjennetegner «Solo». Det ble også nevnt på Instagram. 

Når smiler du ikke?

«Solo» smiler når han får spørsmålet, før han svarer:

- Etter et tap. Da er jeg ikke glad, men ellers så smiler jeg.

Er du svigermors drøm?

- Jeg har fått høre det en del ganger. Jeg vet ikke om jeg skal si det selv, men jeg er nok pliktoppfyllende.

På spørsmål om hvilken idrett «Solo» hadde drevet med om det ikke hadde vært fotball, svarer han at han tror han ikke hadde drevet med idrett.

- Jeg tror jeg heller hadde prøvd å bli kokk, eller baker.

Og når alt kommer til alt er det ikke gitt at "Solo" driver med idrett. Det er takket være kloke valg og en arbeidsmoral det er lov å misunne.

For det Solomon Owusu har oppnådd, det er imponerende. Hans vei har ikke vært tradisjonell.

Han har evnet å gå solo.

 

Annonse fra Eliteserien: