Stabæk sterkest på Skagerak Arena

Odd tapte første test fredag ettermiddag, da Stabæk vant 1-2 på Skagerak Arena.

ODD startet slik: Sondre Rossbach, Espen Ruud, Fredrik Semb, Steffen Hagen, Birk Risa, Vebjørn Hoff, Fredrik Oldrup Jensen, Joshua Kitolano, Jone Samuelsen, Torgeir Børven, Elba Rashani

Fredag ettermiddag var det klart for dobbeltkamp på Skagerak Arena. Første kampen ut var Odd-Stabæk. Det var to sterke lag som stod på hver sin side da dommeren blåste i gang kampen. Det var hjemmelaget som utvilsomt startet best. Allerede etter et par minutter kom første vådeskudd fra Odds angrep.

Stabæk på sin side fikk en del hjørnespark i 1.omgang, uten å omsette noen til mål. Likevel var Skagerak Arena vitne til et mål i 1.omgang, og det var det Odd som stod for. Elba Rashani utfordret godt på kant, før han fyrte av et skudd. Det ble retur, og på returen var Joshua Kitolano som tilsynelatende kontrollert kunne sette inn 1-0 for Odd.

Godt angrep, og god sportsånd?
Stabæk sine forsøk var ikke nok til å overliste Rossbach i Odd-målet. Odd hevet spillet mot slutten av omgangen, og spesielt et angrep vil en tro Fagermo var fornøyd med. Birk Risa var med i angrepet, og spilte Rashani strålende igjennom. Rashani har så skaffet et godt overblikk over situasjonen, og legger ballen 45 grader ut til Vebjørn Hoff. Hoff er akkurat litt for upresis til å sette ballen i mellom stengene.

Like før pause oppstod det en sjelden situasjon. Stabæk fikk tilbakespillsdommen imot seg da Marcus Sandberg, Stabæks keeper, på tampen av omgangen omsider plukket opp ballen. Tilbakespillet ble dømt, men da Odd fikk komme noen få meter unna Stabæk sitt mål, valgte Børven i god sportsånd og spille ballen ut. Antageligvis fordi Børven oppfattet situasjonen som pirkete.

Jone Samuelsen åpnet 2.omgang med å få en kjempesjanse. Det hele startet med god gjenvinning av Joshua Kitolano, som for øvrig spilte en meget god kamp, ballen ble spilt rundt før Jone Samuelsen fikk stå overraskende alene i 16-meteren til Stabæk. Skuddet ble aldri hardt nok, og truet aldri nok til en scoring.

4 minutters snuoperasjon
Litt ut av ingenting utliknet Stabæk, etter at de skaffet seg et hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket fikk Tobias Børkeeiet heade ballen fra bakerste stolpe til motsatt stolpe. Headingen hadde en ugunstig bane for Rossbach som bare kunne se ballen gikk forbi han, Børven klarte heller ikke å klarere ballen. 4 minutter senere dundret Ohi inn 1-2 til gjestene, og dermed var 1-2 – og snuoperasjonen - et faktum.