Statsråd Abid Raja på besøk på Skagerak Arena

Noen trodde kanskje at han ville komme på prøvespill, men det viste seg at kulturministeren var invitert til fotballprat og for å se hvordan vi har det i Odds Ballklubb. Han fikk prøve seg ute på gressmatta, men noen kontrakt som spiller ble det ikke. Det ble uansett et hyggelig møte med en entusiastisk statsråd.

Einar Håndlykken, som den siste tida har frontet fotballklubbene, tok inititativet til dette møtet mellom statsråden og fotballen. Leder av Norsk Toppfotball, Leif Øverland, hadde også tatt turen til Skien for å være med på besøket. På agendaen sto flere punkter. På vegne av fotballen snakket Håndlykken om situasjonen rundt fotballklubber under koronakrisa. Odd er som kjent både en bredde- og toppklubb, og det er viktig at vi formidler situasjonen vi og mange andre klubber er i akkurat nå. Toppfotballsjefen representerte toppfotballen. Det er som kjent åpnet for at toppfotballen kan begynne kontakttrening og etterhvert avvikling av kamper. 
 

Abid Raja på Skagerak Arena
Abid Raja på Skagerak Arena

- Det er viktig å formidle klubbenes behov, og hva vi nå trenger fra myndighetenes side, sier Einar Håndlykken. Vi er selvsagt veldig glad for at det nå igjen kan spilles fotball, først med trening og deretter med kamper. - Likevel er det mye som står på spill, og mange klubber vil trenge økonomisk støtte fra myndighetene for å komme gjennom denne krisa, sier Håndlykken.

Pressen fikk være med på omvisning på Skagerak Arena. Norges eldste klubb kan som kjent vise til til toppmoderne solcelleanlegg på taket. Det ble også en kort rundtur for å vise øvrige fasiliteter på anlegget. 

Etter omvisning og møte var det klart for fotballtrening. Raja ble ikledd treningstøy med vår flotte logo, og ble tatt med ut på gressmatta på Skagerak Arena. Her fikk han, sammen med Oddspillerne, delta i koronatrening under ledelse av hovedtrener Nornes. Raja fryktet sklitaklinger fra spillerne, men ble beroliget med at det fortsatt er avstand mellom spillerne. Her kan du se et lite klipp fra en av øvelsene han deltok i.


Det blir neppe proffkontrakt på Raja, men vi tror han tar med seg mer innsikt i hvordan vi gjør det her i Odd, og ikke minst hyggelige opplevelser i en ellers travel politikerhverdag.

Vi takker for besøket, og håper statsråden tar turen til Skien ved en annen anledning, og da forhåpentligvis for å se en skikkelig fotballkamp når Eliteserien igjen sparkes i gang.

Det er nå klart at fra og med tirsdag 12. mai er Odds A-lag i gang med kontakttrening.

Annonse fra Eliteserien: