Stensrud lånes ut

Abel Stensrud signerer ny kontrakt med Odd og lånes samtidig ut til Bryne.

Annonse:

Abel Stensrud kom til Odd fra Skeid i forkant av 2022-sesongen. Unggutten har nå forlenget avtalen til sommeren 2024, og lånes ut til Bryne ut sesongen. Dette er en nasjonal utlånsordning som gjør at Odd når som helst kan hente Stensrud tilbake under låneoppholdet.

Hovedpersonen selv er godt fornøyd med denne løsningen. "Først og fremst er jeg veldig glad for å ha forlenget kontrakten med Odd. Jeg ser frem til å utvikle meg videre i Bryne. Det er en god match nå og det spilles en fotball som jeg tror passer meg. Jeg skal fighte og score masse mål! Jeg er veldig motivert for å utvikle meg videre og har troen på et godt år for både Bryne og Odd."

Paco mener dette er en vinn-vinn-situasjon for alle parter. "Vi i Odd er veldig glad for at Abel har forlenget kontrakten, og at vi samtidig har funnet det vi mener er den beste utviklingsveien for han videre. I 2021 så viste Abel at han har vokst ut av PostNord-ligaen, mens han i fjor fikk både kamper fra start og som innhopp, og scoret tre mål gjennom sesongen. Det var en god start på det vi håper blir en lang karriere i toppfotballen, og så ser vi samtidig at i øyeblikket ser det ikke ut som at vi kan gi han noe mer spilletid her enn det han fikk i fjor, og dermed har vi sammen funnet en løsning som vi mener er vinn-vinn for alle parter. I Bryne kommer han til et miljø som har avlet frem gode spisser før, vi kjenner jo alle til Erling Braut Haaland, og så er det heller ikke lenge siden Daniel Karlsbakk forsvant ut av norsk fotball for å bli spiss i nerderlandske Heerenveen. Begge disse er Bryne-gutter som jeg har hatt æren av å ha trent på landslaget. Vi føler vi har funnet et godt miljø for han, hvor han skal være på lån hele sesongen, men har også mulighet til å hente han tilbake dersom vi føler det er riktig for han og for oss."

Sportssjef Morten Rønningen takker spillerens agent André Schei Lindbæk for godt samarbeid i denne prosessen.

Vi ønsker Abel masse lykke til i Bryne, og gleder oss til å se han igjen på Skagerak Arena.

Annonse fra Eliteserien: