Sterk sesong for Gatelaget

Gatelaget vårt har hatt en sterk sesong med seks seiere, to uavgjorte, kun ett tap og hele 54 mål på 9 kamper så langt i Østlandsligaen 2022.

Annonse:

Etter gårsdagens 11-6 seier mot Fram tok vi en prat med gatelagets assistenttrener Ole Larsen om hva gatelaget betyr, hvordan de har fått til denne suksessen, hva som er best med gatelaget og hvordan du kan støtte laget.

Hva betyr egentlig Odds Ballklubb Gatelag? Ole forklarer att det er mye mer enn bare fotball. "Gatelaget er en stor ressurs både for mennesker som har slitt med rusbruk, men også for de som fortsatt sliter. Vi starter med frokost kl. 10 hver mandag og torsdag, før treninga settes i gang kl. 12. Da har vi cirka én time trening hvor vi trener og lærer bort fotball."

Ole omtaler denne timen som "fritid". En time hvor spillerne kan koble helt av og spille fotball uten å føle på tanker om rusmidler. Han fortsetter med å fortelle hvordan den er nulltoleranse for rusbruk om man skal være med på Gatelaget. Konsekvensen av det resulterer i utestengelse fra kamper og turneringer. Dette er for å beskytte de andre i gruppa, samtidig som det gir et ekstra incentiv til å holde seg unna rus.

"Både jeg og hovedtrener Morten Fevang brenner for dette prosjektet, og vi føler det er viktig at samfunnet stiller opp med møtesteder som for eksempel her med Gatelaget. Vi har som mål å hjelpe de som ønsker med å komme seg ut i arbeidslivet, og har lykkes med flere så langt. Noen har til og med skaffet seg førerkort og kjøpt seg bil, noe som er veldig givende å se. Vi har flere eksempler på folk som har klart dette. For de som er uføretrygda eller ikke ønsker arbeid, er det som sagt i tillegg ett utrolig fint møtested for å komme seg vekk fra rus og alkohol."

Gatelaget er ikke bare en ressurs for de som sliter, men også et utrolig godt fotballag. I fjor endte det med sølvmedalje for Odd på straffesparkkonkurranse i nasjonalturnering, mens de nå leder Østlandsligaen med ett poeng over Vålerenga. "Gatelaget handler om mestring. Selv om vi presterer bra, er det ikke om å gjøre at man skal være best hele tiden. Vi har både gutter og jenter, og folk fra all slags bakgrunner og opprinnelser i laget. Noen bedre enn andre, men målet vårt er at vi skal bruke alle, alle skal føle seg velkommen. Derfor har vi har en god blanding med spillere her. Sist mandag var vi hele 21 stykker på trening og fem av de var jenter, noe som er utrolig gøy å se. Det viktigste her er å få lov til å være med på aktiviteter, ha det gøy med fotball, og å holde seg rusfri. Alle her tar vare på hverandre, og det samholdet vi har skapt er grunnen til at vi nå leder tabellen."

Larsen avslutter med å takke for muligheten, og forteller at han setter stor pris på intervjuet ettersom laget trenger all eksponering og støtte de kan få. Om du ønsker å følge Gatelaget videre kan du følge Facebook-gruppen deres her: Odds gatelag | Facebook. Inne på siden finner du Vippsnummer, og magasinet "443", som du kan kjøpe om du ønsker å støtte Odds Gatelag. Siden inneholder også kampdatoer og kontaktinformasjon om du lurer på noe eller vil komme for å se laget spille. Gatelaget skal i action igjen allerede neste onsdag, 28. september, når de møter Asker her hjemme på treningsbanen klokka 12.

Se bilder fra dagens trening her: 

Annonse fra Eliteserien: