Sterkt poeng mot Glimt

Sander Svendsen med en kanon-scoring da Odd sikret ett poeng på Aspmyra. Få med deg referatet fra kampen her.

Annonse:

Ingen stor kamp med tanke på finspill og underholdning. Men odd lå lavt, presset godt og holdt unna for kjempene fra nord.

Leo Wahlstedt fikk sin debut i Eliteserien da han skulle vokte buret for Odd, resten av laget så slikt ut: Ruud, Bjørtuft, Lekven, Rolantsson - Kaasa, Rønningen Jørgensen, Kitolano - Svendsen, Kastrati, Wallem.

Hjemmelaget startet med Bodø/Glimt (4-3-3): Haikin - Sampsted, Lode, Moe, Bjørkan - Vetlesen, Berg, Saltnes - Solbakken, Botheim, Pellegrino.

Kastrati med første kamp fra start for Odd, tilbake for bortelaget er også viktige Jørgensen. Nykommer Milan Jevtovic sitter på benken, det samme gjør en hjemkommen back, Emil Jonassen.

1 min Odd starter kampen positivt, frispark til bortelaget. Det er Ruud som slår den inn i feltet, treffer hodet til Kastrati, men avslutningen er ufarlig og spretter inn til keeperen til Glimt.

7 min. Odd frempå igjen, ballen kommer frem til Kastrati, skrått på målet, målmann Haikin kommer ut og redder. I situasjonen blir det en liten krasj, Haikin fyrer seg opp, og Kastrati er ikke vond og be. Det roer seg ganske fort. Det temperamentet til Kastrati kan vise seg å være viktig for å fyre opp andre Odd-spillere og seg selv for å prestere på et høyere nivå.

15 min. Lagene skaper ikke all verden de første 15 min, men det er lett å se at Bodø/Glimt ligger i toppen, gode ballspillere og godt tempo. Heldigvis holder Odd fint følge så lengt.

18 min. Glimt kommer til skudd, fra 30 meter, det er Pellegrino som smeller til, men ikke hardt nok og den går rett på Odd-keeperen. Grei halv-sjanse for hjemmelaget.

29 min. Nydelig chip i bakrommet fra Saltnes, retning mot Solbakken, som prøver seg på volley. Ballen går langt over Odd-målet.

30 min. Litt utypisk Odd nå, for det er Glimt som triller ball, og Odd som kontrer. Skapes lite begge veier. Odd må opp noen hakk når det gjelder presisjon om det skal skapes noe.

32 min Der satt den for hjemmelaget. Innlegg fra høyre-kanten med Vetlesen, inn på hodet til Saltnes. Han vinner duellen med Bjørtuft.

33 min. Glimt frempå igjen. Saltnes føret ballen fremover, slipper den ut til Pellegrino som slår den inn i feltet. Der står Vetlesen og kan bare bredside den i målet, men der står Odd keeper Walseth med en meget god involvering.

38 min MÅÅÅÅL. Skudd fra 20 meter. Corner fra Ruud, blir headet ut av Glimt. Der står Sander Svendsen, kliner til, via Pellegrino og i mål. 1-1 i nord.

40 min.  Ny mulighet til Odd. Kastrati nok en gang med avslutning på hodet. Farligere denne gangen, men keeper redder. God mulighet. Innlegget kommer ikke helt overraskende fra Espen Ruud.

PAUSE

49 min. Andre omgangs første mulighet, kommer til Glimt. Det er Solbakken som går innover i banen fra sin høyere-kant posisjon. Skyter godt, men ikke godt nok. Omgangen har startet som den første, stort sett inneholdt. Hjemmelaget triller ball, Odd prøver å kontre.

57 min. Svendsen med Odds første mulighet i andre omgang. Får ballen inne i feltet, prøver skuddet, men dessverre ikke like godt treff som i etter 38 min, da ballen gikk i mål.

63 min. Så er det klart for en debutant, Milan Jevtovic skal inn for Odd. Det er Kastrati som er ferdigspilt for i kveld. Jobbet hardt, kommet til noen muligheter, og går foran som en spiller som gir alt, men 2 år uten mål kan man se at det mangler selvtillit foran mål. Svendsen går også ut, inn for han kommer Tobias Lauritsen.

67 min. Odd spiller ball på venstre siden av 16-meteren til Glimt. Kitolano og Jevtovic involvert. Ballen blir spilt inn i feltet i retning Lauritsen. Men spissen får ikke en kroppsdel på ballen. Går ut til femmeter for Glimt.

70 min. Det bøtter ned i Bodø, ser guffent ut.

72 min. Glimt som presser på, innlegg fra Solbakken, inn til Botheim. Men Botheim blir avblåst i duell med Ruud.

77 min. Glimt triller mye ball, men sliter med å skape de store mulighetene. Det ender opp med at en av midtstopperne til de gule bestemmer seg å skyte fra 30 meter. Ballen går langt over Odd-målet.

81 min. Josh Kitolano prøver å lobbe keeper fra 20 meter. Ballen går rett over tverrliggeren. Artig forsøk.

83 min. Patrick Berg klemmer til fra 25 meter, nok en gang går ballen langt over.

89 min Det er Glimt som har presset på de siste minuttene og kommet til halvmuligheter. Så kommer Odd til en bra mulighet på en kontring. Det er Wallem som slår ballen inn i feltet til Lauritsen. Han får til en brukbar heading, men Glimt-keeperen har vært god i kveld.

Odd gjør en god innsats i en kamp som er veldig utypisk for Skienslaget. Lite ballinnhav, kontringer og til tider parkerer bussen. Men det er kanskje det som må til for å slå Glimt på bortebane.