Stortap i Drammen

Odd hang med i Drammen i en snau time, så fikk Pedersen gjøre som han ville

Allerede 2 minutter ut i kampen får Strømsgodset frispark i god skuddposisjon, eller i hvert fall hvis du heter Eirik Ulland Andersen. Andersen var nemlig mannen som kneblet Odd i 1-0-tapet på Marienlyst i fjor, på nettopp et frispark. Det var derfor grunn til å være litt anstrengt da frisparket skulle bli tatt. Skuddet er godt plassert oppe i krysset, men Rossbach er våken og varter opp med en fenomenal redning.

Høydepunkter fra kampen:

Det var drammenserne som styrte det meste spillet i første omgang. Odd er likevel gode til å tette igjen i de bakre rekker, og får etter hvert låne ballen mer. Vi er farlig frempå ved et par anledninger, største sjansen stod Grøgaard for. Samuelsen legger inn til en fremadstormende Grøgaard som headet ballen i tverrliggeren.

Strømsgodset kommer til en stor målsjanse på tampen av første omgang. Tokmac gjør jobben sin bra på høyrekant. Han legger inn til Eliteseriens toppscorer, Marcus Pedersen, som bestemt og presist header ballen mot mål – men Rossbach er nok en gang våken og får avverget. Dermed endte 1. omgang som alle andre 1. omganger Odd har spilt i år, målløst.

Det ble tungt i Drammen i kveld. Foto: NTB scanpix

Pedersen-hattrick
Etter å ha vært vitne til en relativt kjedelig 1. omgang, så åpner kampen seg mer i 2. omgang. Da timen var passert i drammen startet det som skulle bli Marcus Pedersen sin dag. Først er det Tokmac som legger inn fra høyresiden, Rossbach bokser ut innlegget, dessverre rett til målsniken Marcus Pedersen som takker, og bokstavelig talt bukker ballen i mål.

10 minutter senere er den samme duoen frempå igjen. Denne gang må Pedersen gi en stor takk til Tokmac. Den friske kantspilleren gjør et mesterlig forarbeid, før han sender ballen langs bakken foran Rossbachs mål. Der kommer Pedersens løp nærmest på automatikk, han gjør ingen feil i avslutningsøyeblikket – og dermed stod det 2-0.
Saken fortsetter under bildegalleriet

Det raknet helt for våre gutter etter den brutale effektiviteten. 4 minutter etter forrige scoring er Bugge Pettersen, Godsets keeper, helt oppe ved midtstreken. Keeperen sender ballen videre til Tokstad, som spiller ut til Pedersen i målform, som bredsider ballen inn. 3-0. Odd får ikke stoppet maskineriet.

Det ble ikke flere scoringer i Drammen. Godset tar en velfortjent seier etter Pedersen- og Tokmac-Show. For øvrig fikk Joshua Kitolano endelig sin debut i Eliteserien, dessverre på en dårlig Odd-dag. Neste kamp er i midtuken. Onsdag spiller vi 1. cupkamp mot Skarphedin i Bø.