Straffer og blir straffet

Etter en sterk første omgang av de sorte og hvite, kommer Viking tilbake og røsker til seg alle 3 poengene foran nesa på våre menn.

Odd kom til et soldekt og fullsatt SR-bank arena med tre endringer i startelleveren. Blekket fra proffkontrakten hadde ikke tørket før Bork Bang-Kittilsen fikk sin første start i eliteserien, Leonard Owusu fikk også sin første kamp fra start for de hvitkledde. Milan Jevtovic hadde et positivt innhopp sist og får starte i fraværet av Ole-Erik Midtskogen og Mikael Norø Ingebrigtsen.

Rett før 4 minutter var spilt kombinerer Milan Jevtovic og Conrad Wallem fint på venstresiden, der førstnevnte kommer til en fin halvsjanse der ballen sniker seg utenfor lengste stolpe. Med den sjansen er det bortelaget fra Falkum som starter best.

Ikke bare starter de best, Filip Jørgensen stikker nesa frem og scorer like så godt. Det er igjen Jevtovic og Wallem som kombinerer på venstresiden av 16-meteren, Wallem får slått inn langs bakken men der er bare en Vikingspiller. Uheldigvis for den vikingspilleren klarer han rett i beina til Filip Jørgensen som får en enkel jobb med å sette balle i nettet fra 7 meter. Da står det plutselig 0-1 på tavla når 11 minutter er spilt.

Like etter 20 minutter spilt kommer hjemmelaget på et farlig angrep, ballen blir slått inn på bakre stolpe og D´Agostino får headet ballen på tvers til en vid åpen Lars-Jørgen Salvesen, heldigvis får ikke den tidligere Glimt spilleren styrt ballen på mål.  Ikke lenge etter kommer samme mann til en ny god sjanse, denne gangen får han styrt ballen på mål men ikke forbi Leopold Wahlstedt som kommer fint ut.

Kommer fint gjør også Conrad Wallem på overtiden av første omgang.  Dennis Gjengaar får ballen i god innleggs posisjon på høyresiden. Ungutten fyrer av et knallhardt innlegg som går perfekt bak forsvaret til Viking og inne i boksen kommer en flyvende Conrad Wallem som mer eller mindre stupheader den ballen forbi Patrik Gunnarson.

Det skjer ikke mer i 2. omgang og dermed har et Odd-lag som før kampen bare sto med 3 mål på sesongen, gjort hele to mål før dommeren blåser av de første 45. En sterk omgang som krones med uttelling og en god ledelse til pause.

Paco gjør et bytte til starten av 2. omgang, det er unggutten Bork Bang-Kittilsen som blir erstattet av hans en smule eldre lagkamerat og super veteran Espen Ruud. Det er Viking som kommer best i gang etter hvilen. Nilsen Tangen tester Odds svenske sisteskanse med å prøve å «curle» ballen i lengste, men Wahlstedt redder fint forsøket til lysluggen på Viking.

Viking stanger og stanger men får ikke skapt noe som helst, det er helt til de får en hjelpende hånd i form av et straffespark. Dommer Kristoffer Hagenes peker på 11 metersmerke etter litt holdig i feltet på et hjørnespark. På det gitte straffesparket gjør ikke Zlatko Tripic noe feil, Viking kapteinen banker ballen ned i hjørnet rett forbi fingerspissene til Wahlstedt. Etter straffemålet får både hjemmelaget og deres supportere et helt nytt liv.

De blåkledde får enda et straffespark, Milan Jevtovic prøver å blokkere et innlegg med sklitakling på kanten av 16 meteren. Taklingen ender med at ballen treffer hånden til serberen og mannen med fløyta peker igjen på 11 meteren. Bildene viser ikke noe klar indikasjon på at hendelsen skjer innenfor 16, men etter en VAR sjekk så konkluderer dommerteamet med at det er straffespark. Det setter Tripic knallhardt midt i mål og da var vi plutselig like langt, 2-2. Like etter stanger Viking inn 3-2 ved tidligere Odd spiller Sander Svendsen.

Noen minutter før klokka slår 90 kommer også Sondre Solholm Johansen inn, hans første minutter etter skaden han pådro seg mot Brann tidligere i år.

Etter en sterk første omgang av de tilreisende fra Skien, kommer Viking tilbake og og alle 3 poengene blir værende hos de blåkledde på fotballens nasjonaldag.

Odd skal reise seg i neste serierunde, hjemme mot Strømsgodset 29. mai. Kom på kamp!