Surt tap i nord

To lag i hver sin ende av formtabellen møttes i en jevn og underholdende kamp på Alfheim stadion denne julikvelden.

Tromsø kom best i gang, og allerede etter 7 minutter kommer Tromsø rundt på Odd sin høyre side. Innlegget sklir Runar Espejord i mål bak Sondre Rossback.

Odd presser høyt, og etter 14 minutter får de uttelling. Grøgaard tar et hurtig innkast på Odds venstre side. Han kaster til Hagen, og ballen går hurtig fra Bergan, Hoff, Ruud, Samuelsen og Ruud igjen igjen, før innlegget kommer til Rashani som header ballen kontant i mål. Strålende Odd spill, og hele fire Oddspillere inne i boksen da innlegget til Ruud kom.


Flere mål ble det ikke i omgangen, og Odd spillerne har all grunn til å være fornøyde  med prestasjonene da de gikk til pause.

Tromsøs Runar Espejord i duell med Odds Steffen Hagen i eliteseriekampen Tromsø mot Odd på Alfheim Stadion. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Tromsøs Runar Espejord i duell med Odds Steffen Hagen i eliteseriekampen Tromsø mot Odd på Alfheim Stadion. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

2.omgang er bare 7 minutter gammel, da hele Tromsø roper på straffe. En Tromsø spiller går i bakken, men dommer Sigurd Smehus Kringstad er sikker i sin sak, og vinker spillet videre. Tromsø biter seg fast langt inne på Odd sin banehalvdel. Runar Espejord får slått et lompeinnlegg fra Odds venstre side, og relativt umarkert setter Simen Wangberg sikkert i mål ved bakre stolpe.
 
Utover i omgangen gjør Fagermo offensive bytter. Børven og Nordkvelle kommer inn for Kaasa og Broberg. Odd står høyt og presser Tromsø, og sjansene kommer. Både Njie og Børven har gode muligheter, og på overtid er selv keeper Sondre Rossback oppe på et frispark for å prøve å score. Men, en god og heldig Gudmund Kongshavn i Tromsømålet holder unna, og flere mål blir det ikke i dag.

Alt i alt en god kamp av Odd. Tromsø presses høyt i hele kampen, anført av en arbeidsom og villig Elbasan Rashani. Midtbanen med Samuelsen, Hoff og Kaasa, som ble erstattet av Nije i 1. omgang, legger ned et solid stykke arbeid, og gjør det vanskelig for ellers så hjemmesterke Tromsøspillere. Dessverre manglet det litt for Odd foran egent og motstanderens sitt mål i dag. Synd, for spillemessig hadde det vært fullt fortjent med minst ett poeng med hjem i bagasjen.

Annonse fra Eliteserien: