Tap i årets siste hjemmekamp

Strømsgodset gikk seirende ut i kampen på lørdag.

Før den siste hjemmekampen takket vi flere for innsatsen de siste årene av de som har utgående kontrakt. I tillegg ble årets spiller og årets unge spiller kåret, og ikke overraskende falt valgene på Mushaga Bakenga og Fillip Jørgensen.

Saken fortsetter under videoen

Kampen svinget veldig i starten, og begge lag hadde møtt opp for å spille angrepsfotball. Først vi fikk en halvsjanse etter et god løp fra Ruud, men Godset fikk ryddet opp. Så var det gjestene sin tur til å få en sjanse, og den var stor også. Salvesen fikk stå helt fri i boksen etter et fint angrep, men Rossbach viste frem refleksene da han reddet med beina. Mawa fikk en liten innsjø å løpe i like etter, men avslutningen var alt for svak.

Like etter skulle den sitte for gjestene, som kunne sikre plassen med seier her. Vi mistet ballen stygt langt inne på egen halvdel, og Salvesen var iskald da han fikk muligheten fra 16 meter og banket ballen i kassa.

Kampen roet seg etter pause etter scoringen, og vi slet med presisjonen fremover. Rodic fikk en god mulighet etter at Elba satte på turboen, men ballen skle av foten i avslutningsøyeblikket, og det ble aldri noe av det. Elba var mållysten i det som kunne være hans siste kamp på Skagerak Arena for denne gang, og etter 20 minutter fikk han muligheten. Ruud fikk stå helt alene på hjørnet av 16-meteren, og prikket et innlegg perfekt inn i boksen. Der kom Elba og banket den i mål med pannebrasken til 1-1.

Han fikk muligheten til å doble målkontoen, men skuddet fra 18 meter gikk en liten halvmeter over mål. Vi våknet for alvor i denne perioden, og så langt bedre ut. Godset skapte noen farligheter på overganger, og dødballer, og var veldig nære å ta ledelsen etter 38 minutter. Tchamba svevet høyest i boksen, og banket ballen mot lengste stolpe med hodet, men på utrolig vis klarte John Kitolano å klarere ballen. Samme mann headet på nytt i situasjonen etter, men denne gang gikk forsøket på utsiden. Like etter var Hove nære i kjølvannet av en corner, men skuddet snek seg utenfor den samme stolpen som headingen til Tchamba.

Skuffende kollaps

Jan Frode Nornes gjorde to endringer i pausen. Inn kom Kachi og Lauritsen, ut gikk Simovic og Rodic.

Omgangen åpnet forsiktig, men det var Godset som fikk den første ordentlige sjansen, og igjen tok de ledelsen. Salvesen leverte nærmest en tro kopi av 0-1-scoringen etter passivt forsvarsspill fra Odd.

Det ville seg ikke offensivt for Odd som slet med å skape noe de første 20 minuttene av andre omgang, men vi fikk i alle fall gleden av å se Fredrik Nordkvelle en siste gang på Skagerak Arena. Jørgensen gikk ut, og Kaasa ble flyttet ned som anker. Det som ikke var så gledelig var at Hagen måtte gi seg med en smell etter 65 minutter, og på corneren i etterkant scoret Godset igjen. Stengel slo en god corner på første, og ingen fulgte Salvesen som satte inn sitt tredje for kvelden. Mæland kom forøvrig inn like før corneren i sin andre kamp på rad.

Odd fikk ha ballen utover i omgangen, men maktet ikke å skape noe særlig offensivt, selv om deet var litt tilløp her og der. Med Bakenga på benken gikk det trått, og Godset forsvarte seg bra. Vi fikk en liten halvsjanse med ti minutter igjen, men Lauritsen fikk ikke stokket beina sine skikkelig da han fikk muligheten i boksen.

Nornes lot Bakenga få de siste fem minuttene etter at han fikk seg en liten trykk i kampen mot Molde, og lagets toppscorer presenterte seg med en eneste gang, men Godset fikk blokkert i siste liten. Mot slutten fikk også Josh Kitolano en stor sjanse, men tidligere Odd-keeper, Viljar Myhra, reddet mesterlig på skuddet fra midtbanenspilleren.

Vi prøvde oss med en sluttspurt, men det ville seg ikke, og det ebbet ut med 1-3 tap. Årets siste kamp spilles på tirsdag i Bergen, og det er Brann som er motstander.