Tap i den første treningskampen

Odd tok ledelsen, men to sene scoringer snudde kampen.

Odds Ballklubb spilte på lørdag sin første treningskamp etter oppholdet, og motstandere var Sarpsborg 08.

Vi startet med følgende lag:
Sondre Rossbach

Espen Ruud, Fredrik Semb, Steffen Hagen, Birk Risa.

Odin Bjørtuft, Vebjørn Hoff, Fredrik Nordkvelle.

Elbasan Rashani, Torgeir Børven, Kachi.

Pangstart
Allerede før det var spilt ti minutter tok Odd ledelsen. Selvfølgelig var det nysigneringen Kachi som gjorde mål mot sine gamle lagkamerater fra Østfold. Den kom selvfølgelig fra venstre hvor Kachi satte ballen i motsatt hjørne etter svakt press fra gjestenes forsvar. Ellers hadde Sarpsborg mye ball, mens Odd lå kompakte i ramma i åpningen av matchen. Gjestene spilte seg til et par halvsjanser før det var spilt 20 minutter, men Rossbach hadde god kontroll på forsøkene.

Sarpe-dominans inn mot pause
Kampen roet seg veldig etter de to halvsjansene til Sarpsborg like etter Odd sin scoring, men mot slutten av omgangen skrudde gjestene opp et par knepp. Først fikk de en god mulighet etter et brudd høyt i banen, men en god Sondre Rossbach stoppet Jørgen Strand Larsen som fikk avslutte upresset fra 10-11 meter. Joshua Kitolano måtte i aksjon da han blokkerte et skudd like før dommeren blåse til pause etter en omgang hvor Sarpsborg hadde mye ball, mens Odd scoret det eneste målet.

Gigantisk Odd-mulighet til å doble
Nærmest rett fra avspark etter hvilen smalt det nesten igjen fra Odd. Et innlegg fra venstre traff innbytter Lauritsen i boksen. Han prøvde på en avslutning på direkten, men keeper fikk akkurat fingertuppene på den. På returen prøvde Birk Risa seg, men ballen snek seg en liten meter over mål. Lauritsen var for øvrig en av flere som kom inn til pause.

De første 20 av andre omgang var Odd klart best i sola på Skagerak Arena, og etter 65 minutter fikk en av de andre innbytterne en enorm mulighet. Markus Kaasa vant igjen ballen høyt i banen og kom alene med keeper, han prøvde å sette ballen til høyre, men Sarpsborg sin sisteskanse fikk en tå på ballen og reddet gjestene. Flere av innbytterne var med på å gi nytt liv til Odd som var langt bedre etter pause. Filip Jørgensen kom inn som anker til pause og styrte mye av spillet. Bilal Njie hadde også flere gode involveringer på venstrekanten.

Gjestene snur det
Sarpsborg hadde flere gode forsøk på dødball gjennom hele kampen, og når de til slutt scoret så måtte det komme fra nettopp det. Stopperen Nicolai Næss stanget inn en godt slått corner fra venstre. Like før hadde tidligere Odd-spiller Jonathan Lindseth en stor mulighet også. Sarpsborg presset på for seiersmålet, og etter 86 minutter spilte de seg fint gjennom Odd-forsvaret, og Asante måtte ty til ulovlige midler for å hindre scoring. Det ble naturligvis dømt straffespark, som Jakobsen satte kontant i mål.

Thomas Hallstensen, Kevin Egell-Johnsen og Elias Skogvoll var alle ute med skade.