Tap i den siste seriekampen

En åpen og artig fotballkamp endte med 1-2 tap mot Brann.

Jan Frode Nornes gjorde flere endringer på laget til årets siste kamp. Bakenga var tilbake etter at han fikk hvile store deler av forrige kamp med en skade. Egell-Johnsen startet på venstrebacken, mens Lauritsen var tilbake som spiss.

Åpningen på kampen var jevn, og den var preget av en lang sesong som har satt sine spor i alle spillerne som startet kampen. Brann hadde nok et lite overtak, uten at de klarte å skape noe som helst i åpningen. Etter 15 minutter gikk Ruud opp i lufta for å klarere en ball, men da rykket det til i beinet, og Ruud måtte gå av banen tidlig. Nordkvelle kom inn for sin siste kamp i Eliteserien for Ruud, og gikk rett inn på backen.

Vår første halvsjanse kom etter 21 minutter, og det var Rashani som sto bak den. Han var veldig livlig på lørdag mot Godset, og fortsatte der han slapp. Bakenga fant Kaasa som stakk bak Brann-forsvaret, og ballen inn mot Rashani var bra, men han fikk ikke noe trykk i avslutningen.

Brann fikk også en liten halvsjanse like etter, men på bakre rydder Egell-Johnsen opp før det ble ordentlig farlig. Det var mye løskrutt i første omgang, men Kaasa sitt forsøk med ti minutter igjen til pause var det i det minste trykk i, men presisjonen var ikke helt der den skulle ha vært. Like før pause brøyt Kitolano høyt i banen, og vi kom tre mot tre. Jørgensen fikk ballen ute på venstre, men innlegget hans ble akkurat litt for upresist.

Vi tok veldig over mot slutten av kampen, men det siste lille manglet. Blant annet var Bakenga nære etter et innlegg fra Rashani, men Brann fikk klarert like foran den målfarlige trønderen. På den påfølgende dødballen fikk både Jørgensen og Bjørtuft muligheten, men det ble ikke noe ut av avslutningene. Omgangens største mulighet kom på overtid, og det var vi som fikk den. Igjen vant vi ballen høyt, Lauritsen kriget med seg ballen forbi Blomberg, og avsluttet fra 16 meter, men forsøket gikk igjen rett på Opdal.

Like før dommeren skulle blåse til pause kontret Brann og det endte med at Taylor gikk i bakken og fikk straffespark. Det tok han selv, Rossbach fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å holde den utenfor. Til tross for at det var Odd som styrte store deler av den første omgang så var det Brann som gikk til pause med ledelsen 1-0.

ANDRE OMGANG

Brann åpnet andre omgang som den første med å være best, og Taylor fikk omgangens første mulighet etter fem minutter, men avslutningen fra 16 meter gikk en god meter over målet til Rossbach. Etter den muligheten tok vi over og kjørte på mot målet til Brann, men det var vertene som fikk sjansene.

Blomberg fikk stå helt fri på bakre og avsluttet på direkten etter et legg fra venstre, men avslutningen gikk rett på Rossbach. Samme mann måtte i aksjon like etter. Først ble forsøket til Svendsen blokkert, men Brann vant andreballen og Taylor avsluttet på halvspretten mot det nærmeste hjørnet. Rossbach var igjen fint nede og fikk slått til corner.

Etter 65 minutter skulle den endelig sitte for Odd, og det var en avtroppende legende som var arkitekten. Nordkvelle tredde en ball mellom back og stopper, hvor Rashani hadde startet i bakrommet. Han slo inn i boksen, og hvem andre enn Bakenga ventet der? Han satte ballen enkelt i mål med en knallhard heading, og lagene var like langt.

Bare sekunder etter var Brann nære på å ta ledelsen igjen på direkten, men avslutningen til Kristiansen snek seg utenfor stolpen til Rossbach. Det var et skremmeskudd det, for like etter satt ballen i mål for Brann. Taylor kjørte karussel med både to og tre Odd-spillere før han spilte fri Tveita som satte ballen i mål til 2-1. Brann fortsatte å kjøre på de, og Svendsen kunne punktert kampen, men satte ballen utenfor. Rossbach måtte i aksjon igjen han etter 86 minutter, men igjen sto vår keeper veldig støtt og reddet laget.

Et av få lyspunkt var at Asante kom på, og storspilte de siste femten minuttene. To ganger viste han enorm hurtig da han løp opp Brann-spillere som var på vei inn i farlige situasjoner.

Vi hadde mye ball mot slutten, og Brann forsvarte seg lavt, men fikk enorme muligheter på overganger. De var langt nærmere 1-3 enn vi var 2-2, men det endte altså med 1-2 tap til slutt i årets siste kamp.