Tap i en ellevill treningskamp

Den svært så underholdende treningskampen endte med 4-5 tap.

Etter en svak åpning på kampen fra begge lag eksploderte det etter etter 20 minutter. Odd unyttet grusom tversover fra Rosenborg-forsvaret, og Torgeir Børven lar seg sjeldent be to ganger. Han tok med seg ballen og feide til fra 20 meter, og ballen smalt i kassa bak en sjanseløs Andre Hansen.

Rosenborg svarte med en eneste gang, og en frisk Pål Andre Helland var arkitekten bak scoringen. Et perfekt frispark slått med hans dødelige venstrefot traff hodet til Anders Konradsen som stusset den inn via stolpen og i mål.

Helland-show
Omgangens store spiller, Helland, skulle vise seg frem mer han. Først en god corner som Islamovic nesten satte i mål på akrobatisk vis. Så nok en dødball som landet i beina til Tore Reginiussen, men under hardt press klarte han ikke å få ballen på mål fra kort hold. Så prøvde han seg selv. Først i stolpen på et innoverskrudd frispark og få minutter senere traff han tverra på et forsøk fra utsiden av boksen.

Odd-scoring i verdensklasse
Odd skulle likevel ta ledelsen før pause, selv om det var noe ufortjent. Elbasan Rashani kjørte karussel og lekestue samtidig med Birger Meling som ble isolert mot kantspilleren, og fosset forbi og ned mot dødlinja. Innlegget feier han inn i boks, og finner Nordkvelle som fra 12-13 meter leverer en saksespark-variant, og setter ballen i mål via tverra. Et kunststykke av en scoring, signert Elba og Kvelle.

En sinnsyk omgang i vente
Inngangen på andre omgang tydet på at begge lagene skulle fortsette å satse offensivt, og det tok ikke lang tid før vi fikk omgangens første scoring. Børven satte fart på høyre, spilte ballen i støtte til Ruud som serverte et perfekt innlegg på skallen til Nordkvelle. Hans andre scoring for dagen.

Ti minutter senere fikk Nordkvelle sitt hattrick. Elba fikk ballen på høyre, men i stedet for å bruke Ruud som kom på overlappen så holdt han på kula og trillet den på tvers til Nordkvelle som enkelt satte ballen til høyre forbi Hansen. Etter timen spilt ledet altså Odd 4-1.

Snuoperasjon
For selv om Odd var effektive og scoret mye mål så var det store sprekker i det defensive, og det fikk de kjenne på utover omgangen. Etter 70 minutter fikk Rosenborg straffespark etter at Hagen var uheldig når han strakk ut en fot, og felte Botheim. Helland fikk endelig scoringen sin, fra elleve meter. Nevnte Botheim var frisk etter innhoppet, og fikk stå helt alene på bakre etter en corner. Det sto altså 4-3 med ti minutter igjen å spille.

Gjestene fra Trondheim fortsatte å kjøre på de, og vi fikk servert enda et kremmerhus, men dessverre fra Gjermund Åsen denne gang. En avslutning fra 17-18 meter som var limt i vinkelen, helt uttagbar for Rossbach. Samme mann var farlig frempå fire minutter senere, og satte ballen i tverra. Det var Rosenborgs fjerde avslutning i metallet. Vegard Eggen Hedenstad var først på returen, og satte inn 4-5 for trønderne.

Neste kamp for Odd er 06.03 mot Raufoss.