Tap i lokaloppgjøret mot Notodden

Odd 2 kjempet heroisk, men Notodden vant fortjent.

På søndag dro Odd sine rekrutter til Notodden for å møte naboen til et aldri så lite derby i 2. divisjon.

Odd 2 hadde som vanlig litt hjelp fra a-laget, og det var en av de som var involvert mot Aalesund på lørdag som fikk kampens første mulighet. Headingen til Kachi strøk like utenfor målet til Vasby. Like etter var det Bilal Njie som testet skuddfoten, men igjen gikk ballen like utenfor lengste stolpe.

Notodden var svake i åpningen av kampen, men spilte seg inn. Fikk to avslutningsmuligheter fra samme hold, men forsøket fra Bækken og Tøsse hadde Egil Selvik god kontroll på.

Regnet pisket ned i Idrettsparken, og de tøffe spilleforholdene gjorde at de største sjansene uteble før pause. Notodden forsøkte seg flere ganger fra distanser, men kvaliteten på avslutningene var alt for dårlig.

Etter en halvtime kom kampens første scoring, men den ble annullert etter en klar offside på en Notodden-spiller. Tilfeldigheter som førte til muligheten, men offsiden var såpass klar at ingen i blått klaget.

Etter den positive starten så slet Odd med å skape noe utover i omgangen, og det ble med de to mulighetene til Kachi og Njie tidlig i omgangen.

Notodden skulle få flere muligheter før pause. Først var det Sebastian Fredriksen som ble spilt fint gjennom, men en solid blokkering fra Bjørn Mæland i sisteliten hindret baklengs. På den påfølgende corneren ble det fullstendig kaos, og ballen gikk gjennom hele feltet uten at noen i blått klarte å sette den i mål.

Etter 40 minutter satt den for vertene. Odd klarte ikke å klarere etter flere dueller i feltet, og Jørgen Voilås satte ballen i mål fra kort hold. Etter en positiv start fra Odd så tok Notodden over, og det var helt fortjent at de gikk til pause med ledelse.

Notodden dominans

Notodden fortsatte der de slapp før pause, og kom best ut av startblokkene. Tøsse var den første som forsøkte seg, men Selvik hadde god kontroll på avslutningen fra langt hold. Odd slet veldig i denne perioden, og måtte ty til et trippel bytte for å få endret kampen. Ut gikk Skogvoll, Kachi og Halstensen, og inn kom Gripsgård, Sjøstrøm og Gjengaar.

Notodden fortsatte å kjøre, og vi klarte ikke å sette noe særlig press på vertene. Etter 67 minutter fikk Tøsse det gule kortet for å rive ned Asante på vei fremover, men like etter holdt han på å doble ledelsen. Et par fine skuddfinter før han avsluttet med høyre, men stolpen sto i veien. Han fikk også prøve seg på frispark fra 25 meter etter 73 minutter, men Selvik slo den fint ut til corner.

Odd sin første mulighet etter pause kom etter 75 minutter, og sjansen falt til mannen som reddet poeng på overtid sist. Njie klarte ikke å få ballen forbi Vasby som reddet fint med beina. Man kunne ane en liten sluttspurt med fire cornere etter hverandre, men Notodden fikk ryddet opp i det.

Bustgaard Larsen sprudlet etter at han ble flyttet opp som spiss, og spilte fint fri Njie etter 80 minutter, men innlegget ble litt upresist, og Notodden fikk rensket unna til corner.

Når Odd kastet folk i angrep ble det naturligvis mye rom for Notodden, og etter 87 minutter burde Voilås ha scoret sitt andre mål for dagen, men skuddet fra 13 meter gikk i tverra. Like etter fikk Notodden nok en stor sjanse, men som tidligere i kampen så reddet Selvik forsøket.

Notodden var klart nærmere 2-0 enn vi var 1-1 mot slutten, og det er liten tvil om at det var fortjent at vertene tok alle de tre poengene i denne kampen.