Tap i toppkampen

Etter en svak første omgang hevet Odd seg, men det endte likevel med tap.

Etter overkjøringen av Viking på onsdag så ikke Jan Frode Nornes noen grunn til å gjøre endringer på laget som startet kampen mot Vålerenga til kveldskamp på søndag.

Etter at både Molde og Rosenborg tapte poeng tidligere på søndagen hadde begge de to lagene som møttes i Oslo en gyllen mulighet til å ta viktige poeng i kampen om medalje, og det var Vålerenga som startet klart best. De første 20 minuttene var det tidvis enveiskjøring mot målet vårt. VIF var først på alt av baller, og beleiret 16-meteren vår. Den første store sjansen i kampen var det vertene som fikk etter 21 minutter ved nysignerte Bjørdal. Sahraoui kom seg forbi på venstre, og slo inn på pannebrasken til midtbanespilleren, men Rossbach reddet nydelig headingen fra kort hold.

Odds første tegn til å skape noe kom etter en corner få minutter senere. Ruud og Rashani sto begge ved ballen, og på bakre løp John Kitolano seg helt fri, men dommeren blåste utover etter en duell i boksen i forkant av det som kunne ha blitt en stor sjanse. Fint å se at de innøvde triksene fra uken fungerte i alle fall.

Vi hevet oss utover i kampen, og var i alle fall med spillemessig, selv om det gikk litt trått fremover. Det vi vet om Fagermo er at laget hans enten spiller med veldig høy intensitet i presset, eller så legger de seg langt tilbake i ramma. Odd slet med å skape noe mot etablert, mens Enga fortsatte å skape på de kontringene de fikk.

Rodic fikk en god mulighet etter at han vant ballen høyt da vi hadde passert en halvtime, men chippen fra 20 meter gikk en liten meter utenfor målet til Klaesson. Like etter måtte Rossbach igjen redde Odd, denne gang var det Dønnum som forsøkte seg fra 16 meter, men Rossbach fikk igjen labbene på ballen.

Vålerenga var klart farligst, og etter 39 minutter fikk de lønn for strevet. Kjartansson gikk på løp i bakrom, men i stedet for å få med seg ballen traff den han og gikk bakover. Der kom Herolind Shala og bredsidet inn 1-0 fra kort hold. De la seg ikke på latsiden selv om de scoret, og produserte to enorme sjanser like etter scoringen. Først reddet Rossbach mesterlig fra Sahraoui, returen gikk til Bjørdal, men der var panteren Rossbach på plass igjen og reddet. Vi var heldige som gikk til pause med kun det ene baklengsmålet.

Bedring etter pause

Andre omgang startet klart bedre enn den første, og det var tilløp til sjanser etter fint spill både fra Rodic og Rashani, uten at det ville seg helt. Det var en helt jevn åpning, hvor man til og med kan si at Odd var det beste laget, men de store sjansene uteble frem til det var spilt 57 minutter. Ruud banket til på et frispark fra 30 meter, flere Odd-spillere stormet inn i boksen når Vålerenga trakk en mann ned på strek. Rashani fikk hodet på ballen, men ikke nok til at ballen endret retning, og Klaesson reddet forsøket.

Det var på dødballer at vi skapte sjansene våre i andre omgang, og igjen var det Ruud som sto bak et herlig innlegg. På første møtte Hoff som han skulle, men headingen snek seg utenfor den lengste stolpen til Klaesson. Bakenga fikk også en mulighet etter et legg fra venstre, men headingen gikk i stolpen. Nesten like greit, da linjemann løftet flagget feilaktig på motsatt side.

Nornes satte på to fyrtårn med 20 minutter igjen å spille, med Lauritsen og Simovic inn for Rodic og Bakenga. Det betalte seg nesten med en eneste gang. Simovic var helt fri på bakre etter et fint angrep på høyre, men Klaesson hindret scoring med en feberredning.

Den store sluttspurten uteble, og etter 85 minutter punkterte VIF kampen etter et innlegg fra høyre. Odin Thiago Holm fikk ballen videre til Vilhjalmsson som enkelt satte inn 2-0.

Odd forsøkte seg mot slutten, men luften gikk ut av ballongen etter den andre scoringen, og det endte med tap. Nå er det landslagspause, og neste kamp er hjemme mot Start den 22.11 klokken 18:00.