Tap mot Start

En mørk aften på Skagerak Arena endte med 1-2 til gjestene fra Sørlandet.

Jan Frode Nornes gjorde en endring på laget som startet mot Vålerenga før landslagspausen. Fredrik Nordkvelle startet som indreløper i stedet for Markus Kaasa.

Kampens første mulighet var det Odd som fikk etter syv minutter. En livlig høyreside leverte veldig bra i åpningen, og det var også der sjansen kom fra. Rodic slo hardt inn i boksen, hvor Bakenga hadde løpt seg fri. Avslutningen på volley mot lengste skle litt av foten, og gikk på utsiden. Et par minutter senere forsøkte Rodic seg selv, men skuddet fra 14 meter gikk høyt over mål.

Etter en solid åpning på kampen tok gjestene fra Sørlandet mer over, og de var nære på å skape enorme sjanser etter flere brudd høyt i banen, men vi slapp med skrekken. Vi fikk et par gode kontringsmuligheter, men klarte ikke å ta vare på dem. Joshua Kitolano satte på turboen etter 27 minutter, og fant Nordkvelle, men avslutningen fra midtbanespilleren gikk over mål.

Start fortsatte å presse oss høyt, og Odd kom aldri helt i gang i den første omgangen. Gjestene fikk flere gunstige brudd, og burde ha scoret etter 34 minutter, men chippen fra Markovic gikk over målet til Selvik.

Rashani måtte dessverre gi seg med en skade etter 43 minutter, inn for han kom Robin Simovic. Fyrtårnet gikk inn som spiss, mens Bakenga ble flyttet ut på kanten.

Start fortsatte å styre mot slutten av omgangen, men det siste lille manglet før sørlendingene, og omgangen ble målløs.

Mer underholdende etter pause

Ingen bytter etter pausepraten, og Nornes etterlyste langt mer energi i andre omgang, og de første minuttene var bra, men seks minutter senere kom kampens første scoring. El Markini testet skuddfoten fra utsiden av 16-meteren, ballen tok i en Odd-spiller og smalt i tverra. På returen var Eirik Schulze først på ballen og satte den inn bak en sjanseløs Selvik som hadde slengt seg etter den første avslutningen.

Odd våknet endelig opp etter baklengsmålet, og plutselig begynte man å se det laget har vært så kjent for denne sesongen. Vi skapte flere halvsjanser, hvor ballen ikke spratt vår vei, men etter 64 minutter satt den i kassa, og for en scoring det var. Et herlig angrep på høyresiden hvor ballen til slutt endte hos Ruud på bakre som klinket til på volley, og feide ballen inn i vinkelen via tverra. Kan være ballen tok via hodet til Joshua Kitolano også på vei mot mål.

Egil Selvik fikk idag sin debut i Eliteserien, og med 15 minutter igjen av kampen fikk han virkelig vist seg frem. Start kontret og Ramsland kom helt alene med Selvik, men keeperen reddet forsøket fra kort hold, og viste at vi har matchvinnere i begge ender.

Det var ganske åpenbart mot slutten at Start var fornøyde med poeng, og de la seg lavt i banen og lot Odd styre spillet. Innbytter Lauritsen fikk sjansen til å score med ti minutter igjen å spille, men forsøket ble blokkert til corner. På det påfølgende hjørnesparket var Hoff nære, men han fikk ikke styrt headingen under stengene.

Start var ikke ofte over midten mot slutten, men når de først var det ble det skummelt, og etter 82 minutter straffet sørlendingene Odd igjen. Et fint angrep på høyresiden, ballen ble slått inn i boksen på Ramsland som la igjen til Kabran. Svensken banket ballen i kassa til 1-2.

Vi presset naturligvis på for ny scoring, og Simovic var centrimetre unna etter et legg fra Ruud, men ballen snek seg utenfor stolpen til Deumeland. Vi maktet aldri å sette inn noe ordentlig sluttspurt, og det endte til slutt med et 1-2 tap for Start.