Tapte i nord

Bodø Glimt vant til slutt overbevisende i nord – Odd ble passert av gultrøyene.

Søndag kveld var det duket for toppkamp i Eliteserien, da 2.plass, Odd, møtte 3.plass, Bodø Glimt. Rammene rundt kampen var preget av at det var en toppkamp, samt den tragiske nyheten om Arild Bergs bortgang. Etter en utmarsj med fyrverkeri og en varm applaus for avdøde Berg, kunne dommer, Trygve Kjensli, blåse i gang den spennende kampen.

Det var ikke spilt 2 minutter engang, før kampens første sjanse ble notert. Elba Rashani gjorde det riktige da han kom seg til god innleggsposisjon på høyresida. Ballen ble spilt 45 grader ut til Torgeir Børven. Avslutningen til sistnevnte var for upresis. Få minutter senere var hjemmelaget farlig frempå som følge av en ellevill dobbeltsjanse. I likhet med Børven, fikk også Saltnes ballen ut 45 grader. Avslutningen fikk nokså god klem og gikk rett på Rossbach. Bjørkan maktet ikke å sette returen i kassa bak Odds sisteskanse.

Før kampen ble Espen Ruud konfrontert med «måltørken» han har denne sesongen, kontra forrige sesong. I 1.omgang fikk Odd frispark i meget god Ruud-posisjon, og høyrebacken hadde en glimrende mulighet til å gjøre noe med statistikken. Frisparket gikk imidlertid rett i muren – og ut til hjørnespark. Det påfølgende hjørnesparket ebbet ut i ingenmannsland og gultrøyene fikk til slutt kontroll over situasjonen.

.Glimts Amor Layouni (t.v) blir taklet av Espen Ruud under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Odd på Aspmyra søndag.Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
.Glimts Amor Layouni (t.v) blir taklet av Espen Ruud under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Odd på Aspmyra søndag.Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix


Glimt-jubel
Da halvtimen var spilt kunne «Den gule horde» slippe jubelen løs. Etter at hjemmelaget vartet opp med noen effektive kombinasjoner, var det Layouni som dro seg ned til dødlinja og la inn. Han dro seg så langt ned til dødlinja, at det tilsynelatende så ut som han gikk over linja, i det han la inn. Dommer, Kjensli, lot spillet gå. Innlegget til Layouni var presist til Håkon Evjen, som avsluttet godt på første berøring. Avslutningen ble satt samme sted som Rossbach kom fra, og dermed var det 1-0 til Glimt.

Etter en drøy time var hjemmelaget nære en dobling av ledelsen. Konradsen spilte ballen lekkert til Glimt-innbytter, Zinkernagel. Zinkernagel sin avslutning var ikke hvass nok til å dundre i nettmaskene. Gultrøyene fra Bodø skulle likevel få doblingen sin. Etter 70 minutter satte Saltnes ballen kontant i Odd-buret. Scoringen kom etter at Konradsen skuldret ballen med seg og slapp ballen perfekt til målscoreren. Vertene jublet for 2-0 og dermed ble vondt til verre for Odd.

Fredrik Oldrup Jensen dro for øvrig på seg et gult kort, noe som resulterer i at midtbaneankeret må stå over den viktige hjemmekampen mot Molde førstkommende fredag. Bodø Glimt ga seg ikke på 2-0, Zinkernagel skulle få sin revansj. Sistnevnte la på til 3-0 på tampen av kampen. Det ble ikke flere scoringer i Bodø denne søndagskvelden. Det ender 3-0 og Odd går på sesongens tredje tap, som resulterer i et fall på tabellen. Vi ligger på 3.plass før den viktige kampen mot Molde førstkommende fredag.

Annonse fra Eliteserien: