Tidenes beste sesong ?

Odds Ballkubbs jubileumsår 2019 – 125 år siden stiftelsen i 1894 - har blitt det alle har ønsket: Fokus på fantastisk fortid og historie samtidig som det er toppresultater både i cup og serie.

Annonse:

KJØP BILLETT TIL SEMIFINALEN

Å være norges eldste eksisterende fotballklubb tynger ikke veldig for Odds Ballklubb. Stort sett er det et sted mellom 95 og 100 % av Odds fokus som er på hva som skal skje kommende søndag eller litt framover eller neste halvår og ikke minst i serien og i cupen og ikke minst neste år og ikke minst i Europa neste år. Mulighetene er mange. Slik må det være.

Jubileumsverkets forfattere Finn Olstad og Eivind Blikstad er blant de som kjenner Odds Ballklubbs historie gjennom 125 år best. Har vi noensinne tidligere hatt en slik fantastisk sesong?

Finn Olstad uttaler: «I Odds gullalder fra 1902 til 1931 var Odd suverene nasjonalt men de kjempet ikke på flere fronter samtidig. Fra 1947/48 har det vært en ny situasjon, med både norgesmesterskap og nasjonal serie. Morsomt at Odd i jubileumsåret kjemper helt i toppen i mesterskapene».

Eivind Blikstad uttaler «Èn ting er at Odd kjemper i toppen nesten mot alle odds. Noe annet er måten klubben gjør det på. I en tid hvor Brann nesten er rensket for bergensere og Rosenborg for trøndere, kjører Odd på med lokale spillere og utvikler stadig nye talenter. Det avtvinger respekt».

Kanskje kan vi allerede nå hevde at uansett hva som skjer seinere i høst så er denne sesongen Odds fremste gjennom tidene.

Odds Ballklubb er noe så spesielt og genuint som en klubb med et etterhvert topp-profesjonelt lederskap (Blant annet Trond Haukvik, Einar Håndlykken, Dag-Eilev Fagermo, Kjersti Stordalen og Tore Andersen, Erik Holmberg m.fl) som har fokus på veien videre for klubben.  Samtidig som klubbens ledelse forstår verdien av å skue tilbake. Ikke minst dreier dette seg om å jevnlig bringe fram historien som viser at Odd i sin gullalder var landets fremste klubb.

Skien kommune, Sparebankstiftelsen og Sparebank 1 Telemark og klubben har bidratt til utgivelsen av det flotte historieverket om Odds Ballklubb. I høst vil Odds Ballklubb markere jubileumsåret med to åpne møter som henter fram enkelte sider med ulike men viktige fortegn.

Professor Finn Olstad fra Idrettshøyskolen har skrevet første del av Odds Ballklubbs jubileumsbok og kåserer om hva som skjedde med Odd under krigen.

Tirsdag 19. november klubbhuset kl. 18.30 vil Eivind Blikstad kåsere fortelle historien om norges fremste keeperlag: «Fra Lange-Andrew til Sondre Rossbach».

Odds eventyrlige innsats på idrettsfronten gjennom 125 år viser at det er tak i Skien og Grenland og Telemark.

Annonse fra Eliteserien: