Tilbake på rett spor

Olivier Occean og Thomas Grøgaard scoret målene som senket Kristiansund onsdag kveld.

Annonse:


Vind-vind situasjon

Odd møtte Kristiansund i 2. serierunde for å revansjere seg etter tapet mot Rosenborg. De i overkant av 9000 tilskuerne som tok turen til Skagerak Arena opplevde mye vind og 3 poeng. Nærmere bestemt, en vind-vind situasjon.

Kristiansund gikk på en smell allerede i løpet av det første minuttet. Kaptein Dan Peter Ulvestad får seg en trøkk i duell med Olivier Occean og må ut med det som ser ut til å være en ankelskade. Det var Kristiansynd. Selv om Kristiansund ikke skapte noen store farligheter manglet likevel Odd litt tempo og presisjon

Corner er mål

Midt i omgangen skaffer Odd seg et hjørnespark. Ruud slår inn mot kristiansund-keeper der Semb stiger til værs og header. Ballen faller som mange ganger før, ned på hode til Occean, og fra 5 meter gjør han ingen feil og sender Odd opp i ledelsen. Scoringen gjør noe med odd-laget og det begynner å stemme litt mer spillemessig og en kommer til flere sjanser, deriblant en stor dobbelsjanse etter et skudd av Ruud som blir bokset ut og Diouf som får et skudd blokkert i feltet.

2. omgang

I pausen gjør Odd et bytte. Fredrik Oldrup Jensen kommer innpå for Våge Nilsen som slettes ikke gjorde seg bort i ankerrollen. Oldrup som måtte melde forfall til Rosenborg-kampen på grunn av sykdom, bidro med enkle pasninger som var med på å løse opp spillet for Odds del. På et hjørnespark til Odd forsøker Diouf seg på et brassespark som treffer nettveggen. Han lander på ryggen og må ut med skade.

Inn for Diouf kommer Rafik Zekhnini som umiddelbart markerer seg. Riski avanserer forbi forsvaret til Kristiansund og legger inn, ballen går like foran Zekhnini. Den lynraske Odd-vingen gir uansett ikke opp, han plukker opp ballen før den går ut over dødlinja og legger ballen til en Thomas Grøgaard som stormer inn i 16-meteren til Kristiansund. På første berøring plasserer han ballen klinisk nede i høyre hjørnet og øker til 2-0.

Resten av kampen handlet for Odd sin del om å kontrollere inn denne seieren - noe de klarte og dermed er på rett spor igjen. Odd spiller borte mot Stabæk førstkommende lørdag (9. April), neste hjemmekamp spilles her (17. April), da er det Tromsø som skal få kjørt seg.


Odds XI

Sondre Rossbach, Espen Ruud, Fredrik Semb, Steffen Hagen, Thomas Grøgaard, Martin Broberg, Joakim Våge Nilsen, Fredrik Nordkvelle, Riku Riski, Olivier Occean, Pape Pate Diouf

KBK XI

Sean McDermott, Dan Peter Ulvestad, Henrik Solheim Gjesdal, Aliou Coly, Andreas Hopmark, Christoffer Aasbak, Sverre Hjelle Økland, Kamer Qaka, Nikita Baranov, Benjamin Stokke, Sondre Sørli

Annonse fra Eliteserien: