Tøff motstand i Marbella

Dallas ble for sterke.

Det var duket for en spennende kamp mellom Odd og FC Dallas i Marbella. FC Dallas spiller i amerikanske MLS, og holder til på Toyota stadium et stykke nord for byen Dallas. Amerikanerne starter sesongen sin om knappe to uker og ligger dermed litt foran Odd i sesongoppkjøringen.

Dallas har tidligere i år spilt uavgjort mot Odense og har en seier mot David Beckhams Inter Miami, med tidligere Barcelona kvartett Lionel Messi, Luis Suarez, Jordi Alba og Sergio Busquets. Så dette lå an til å bli en artig utfordring for Dokkens menn.

Odd sparket i gang kampen!

Dallas åpnet kampen best og etter 12 minutter tok amerikanerne ledelsen. Et hardt innlegg gjør at André Hansen må gi retur ut i farlig rom. Der står Bernard Kamungo klar med skuddfoten og setter ballen mellom beina på Josef Baccay og i mål. 0-1.

Etter 17-18 minutter skaper Odd sin første store sjanse for kampen. Josef Baccay ruller opp langs venstresiden. Venstrebacken spiller inn til Tewelde, som fra 10-11 meter skyter like over mål.

Bare et par minutter senere får Tewelde muligheten igjen, denne gangen fra 8 meter, men også denne gangen går skuddet utenfor.

Odd spiller seg opp utover omgangen, men Dallas var fortsatt det beste laget.

Rundt halvtimen spilt da Tobias Svendsen får muligheten på hode fra 11 meter, han får headingen på mål, men keeper redder til corner.

Pause. 0-1 til Dallas.

Dallas det beste laget i første omgang, men både Faniel Tewelde og Tobias Svendsen var nær scoring.

Dallas sparker i gang 2. omgang

Dokken gjorde tre endringer i pausen. Midtskogen, Skau og Skjeldal kom inn for Ingebrigtsen, Owusu og Hagen. Årets første spilleminutter for både Owusu og Hagen!

Dokkens menn får en tung start på 2. omgang da Dante Sealy banker inn en perle av et frispark fra 20 meter. 0-2.

Etter ca 55 minutter blir Odd snytt for straffespark. Gjengaar slår inn til Midtskogen, men Nkosi Tafari holder rundt Midtskogen og hindrer Æljen fra Tynset i headingen.

Odd sliter tidvis med å sette presset, og det fører fort til store rom bakover. Dallas er dødelig effektive og Logan Farrington setter dagens tredje for Dallas. 0-3.

Odd prøvde stadig å komme inn i kampen igjen. Midtskogen fikk muligheten etter en drøy time, men lobben spretter utenfor.

Vondt blir til værre da Sealy setter sitt andre for dagen etter 64 minutter spilt. 0-4.

Fire minutter før slutt blir Midtskogen felt i boksen og skaffer Odd straffe.
Midtskogen tar straffesparket selv og setter ballen sikkert i mål. 1-4.

Like før slutt lager André Hansen frispark og pådrar seg et gult kort.

Slutt.
Kampen ender 1-4.

Et effektivt Dallas-lag gjør det vanskelig for Odd som misbruker sine sjanser. Amerikanerne nærmer seg sesongstart og var tydelig det best drillede laget i dag.

Neste torsdag møter vi Moss til 3x45 minutter.