Tok ferie for tidlig

Odd gikk på et tap borte mot Mjøndalen, da tidligere Odd-spiller, Olivier Occean, scoret mot gamleklubben.

Annonse:

Søndag kveld spilte Odd sin siste kamp før den etterlengtede sommerpausen. Turen gikk til Consto Arena, for å møte Mjøndalen. I forkant av oppgjøret ble det gjennomført ett minutts stilhet som følge av den tragiske togulykken Kim Andre Nielsen, og sønnen Benjamin, var en del av. Da Trond Ivar Døvle blåste i gang kampen var det to lag på desperat poengjakt, men med to ulike forutsetninger. Hjemmelaget trengte poeng for å komme seg opp fra «sumpa», mens Odd trengte poeng for å holde seg i medaljekampen. Situasjonen var klar: ved seier ville Odd kunne ta ferie på tabelltopp.

Det var Odd som kom best i gang på Consto Arena. Allerede i løpet av de første minuttene kom Odd til en god sjanse. Espen Ruud svingte inn et frispark, og i boksen var Fredrik Semb overraskende alene. Semb, som ikke er kjent for å være en notorisk målscorer, traff godt på headingen. Likevel var det en marginal centimeter unna scoring. Headingen traff på innsiden av stolpen, men ikke over målstreken.

Tidligere Odd-spiller, Olivier Occean, spilte mot gamle lagkamerater. Spissen stod også for Mjøndalens første store sjanse. Occean klemte til fra om lag 20 meter – Rossbach måtte gi bort en corner. Mjøndalen ble etter hvert veldig dype og liggende lavt i banen. Odd styrte det meste av spillet, men maktet ikke bryte ned et disiplinert hjemmelag. Det var bruntrøyene som kom best i gang etter hvilen. Tony Brochmann kom til en avslutning, som vår sisteskanse stoppet med beina. Occean luktet returen, men Odd-forsvaret fikk avverget.

Occean-scoring
Det lå i lufta, MIF-trener Vegard Hansen påpekte det også før kamp. Hansen hadde en god magefølelse på at Occean ville score mot gamle lagkamerater – og det skjedde. På et hjørnespark slo Eliteseriens assistkonge, Joackim Solberg Olsen, ballen inn i feltet. I boksen vartet Occean opp med et aldri så lite kunststykke, da han lå i lufta lenge, før han scoret på akrobatisk vis.

Mjøndalen - Odd. Mjøndalen jubler i eliteseriekampen i fotball mellom Mjøndalen og Odd på Consto stadion i Mjøndalen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Mjøndalen - Odd. Mjøndalen jubler i eliteseriekampen i fotball mellom Mjøndalen og Odd på Consto stadion i Mjøndalen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix


Mjøndalen la seg naturligvis ned i banen igjen, og Odd holdt mye ball – uten å skape noe nevneverdig. Fagermo gjorde grep. Nordkvelle ble byttet inn, før han spedde på med høyreiste Tobias Lauritsen. Det ga ingen umiddelbar effekt. Da det var et kvarter igjen å spille gjorde Fagermo siste bytte; Markus Kaasa kom inn for Vebjørn Hoff.

10 minutter før slutt fikk hjemmelaget straffe. William Sell var alene mot Rossbach. Første skuddforsøk stoppet Rossbach, men på returen ble Sell felt av Rossbach. Døvle pekte på straffemerket og Tony Brochmann satte straffen i mål, utagbart for sisteskansen vår.

Dermed endte det med 2-0-tap på Conso Arena. Neste kamp i Eliteserien spilles 3.August, da kommer LSK til Skagerak Arena.

 

Annonse fra Eliteserien: