TORGEIR BØRVEN KLATRER BLANT TOPPSCORERNE

Torgeir Børven scoret sitt seriemål nr 17 mot Strømsgodset. Det er det høyeste antall mål scoret i Tippeligaen/Eliteserien i løpet av en sesong av en Odd-spiller.

Hør intervjuet med Børven nederst i saken

Det er ikke øverst på listen over toppscorere i serien for Odd totalt. Da er Børven på delt 8.plass, men han klatrer. Hvor langt opp kan han komme i år?

Her er de han skal passere: Først må han riste av seg de han deler 8.plassen med. Ole Halvor Kolstad scoret 17 mål i 1.div i 1995 og Bent Tommy Larsen gjorde det samme i 2.div i 1994.

Hvis han rister av seg to, vil han havne på 18 mål sammen med Reidar Skjønstad, Norgesserien i 1938 og legendariske Einar Jeja Gundersen i kretsserie og pokalserie i 1920. Det vil være ærefullt.

Det behøver ikke stopp der. På delt 4.plass treffer han igjen Ole Halvor Kolstad, som scoret 20 mål i 2.div i 1994, samme sesong som Bent Tommy Larsen scoret 18. Men han treffer også Reidar Skjønstad igjen, Kretsserien 1935.

Kommer Børven hit, med 20 mål, er det bare pallen igjen.

På 3.plass ligger Peter Kovacs. I Adecco-ligaen i 2008, scoret han 22 mål. Det bidro til opprykket og er den øverste i moderne tid.

På 2.plass ligger Einar Jeja Gundersen. I 1921 scoret han 24 mål i Odds obligatoriske kamper. Jeja er helt spesiell i Odds historie. Å dele plassen med han er attraktivt i seg selv. Stå på Torgeir!

Øverst troner en av Odds største målscorere gjennom tidene, William Eriksen. I 1931 scoret han i Hovedserien og Kretsserien 26 mål. Det er en prestasjon. Men det er ingen som har noe imot at du når hit Torgeir. Da trenger vi 9 mål til. Vil du helt til topps, så tar vi like gjerne 10. Lykke til!

Vi måtte selvfølgelig ta en prat med toppscoreren selv. Har han trua på medalje? blir det cupfinale? Blir det reprise av mål-feiringen som Bernt Hulsker slaktet da han scoret mot S08? Dette får du svare på her: 


Annonse fra Eliteserien: