Tre deilige poeng i Sarpsborg!

I underkant av 100 Oddere hadde tatt turen til Sarpsborg for årets første bortekamp. Vi måtte helt tilbake til 2018 for å finne siste seier i Sarpsborg, men de tilreisende fikk endelig juble i Østfold!

Odd startet med følgene lag:
Hansen, Ruud, Hagen, Miettinen, Baccay, Owusu, Jørgensen, Svendsen, Bang-Kittilsen, Ingebrigtsen og Tewelde.

En utfordrende start for Odd da Steffen Hagen måtte forlate banen med skade etter drøye ti minutter. Bursdagsbarnet Ivancevic erstattet Hagen.

Tiltross for skade på Hagen leverte Odd en bunnsolid førsteomgang. Mikael Ingrebrigsten kom til to enorme sjanser ute på høyre etter 15 og 16 minutters spill.

Odd fortsatte å presse på utover i omgangen og får corner etter 23 minutter spilt. Evig unge Espen Ruud slår en god corner som havner på hodet til innbytter Ivancevic. Serberen header på mål, men ballen reddes på strek. Faniel Tewelde står lengre bak i feltet og banker returen inn i mål. 0-1!

Sarpsborg skaper så og si ingen ting i førsteomgang og lagene gikk til pause på stillingen 0-1.

Hjemmelaget løfter seg betraktelig i andreomgang. Etter en drøy time kommer Stefan Johansen inn for de blå og hvite. Den tidligere landslagskapteinen får en gigantisk sjanse umiddelbart, men André Hansen varter opp med en spektakulær redning.

Bilal Njie kommer inn for Bork Bang-Kittlsen etter 70 minutter.

Sarpsborg 08 presser på og kommer til flere sjanser, men finske Miettinen og Hansen redder gang på gang.

Etter å ha blitt presset lavt lenge åpner det seg opp med en kontring. Tewelde drar av en mann og er nære å sette sitt andre for dagen, men makter ikke å presse skuddet under tverrliggeren.

76 minutter inn i kampen gjør Dokken taktiske endringer for å komme inn i kampen igjen. Glenna Andersen, Midtskogen og Hussain kommer inn for Ruud, Ingebrigtsen og målscorer Tewelde.

Miettinen, som har spilt en meget god omgang, lager en klønete straffe når han river ned Jo Inge Berget etter 78 minutter. Berget går selv frem for å ta straffesparket, men André Hansen redder her også! En voldsom omgang av veteranen!

Bilal Njie har en alletiders mulighet til å punktere kampen like før slutt når han kommer alene med Ilic. Sarpsborgs sisteskanse redder til corner.

Midtskogen får en enorm dobbeltsjanse på corneren, men heller ikke han får satt ballen i mål.

Dommer blåser tilslutt av en dramatisk kamp og vi vinner i Sarpsborg!

- Det føles godt. Jeg syntes vi er bra i førsteomgang, vi slipper til lite og skaper sjanser selv. Sarpsborg er bra i andreomgang og det blir hektisk. Det er riktig og fortjent at vi sitter igjen med tre poeng.

Takk til de tilreisende som stilte opp med TIFO og nydelig stemning i 90 minutter.

Vi tar i mot Sandefjord neste søndag, men først skal vi en tur til Drammen, hvor vi møter Åskollen i NM.

Mot Sandefjord ønsker vi å se flest mulig på stadion!