Tre strake seiere!

Rosenborg ble sendt hjem til Trondheim uten poeng i bagasjen.

Annonse:

Jan Frode Nornes så ingen grunn til å endre på mannskapet som slo Mjøndalen på søndag når Rosenborg kom på besøk.

Rosenborg gikk rett i strupen på Odd, og vant flere dueller på rad som første til en god mulighet for kantspilleren Carlo Holse. Fyrte av fra langt hold, og fikk ordentlig klem i forsøket. En meget god Sondre Rossbach viser at han var på fra start, og fikk en liten finger på ballen, noe som hindret baklengs.

Odd sin første mulighet i kampen kom etter 17 minutter. Nærmest hele laget var del av angrepet hvor spillet gikk fra venstre til høyre fort. Kitolano fikk ballen midt i banen fra venstre, spilte videre til Ruud som kom i full spurt som alltid. Legget var bra, men avslutningen til Rashani på volley gikk utenfor målet til Faye Lund.

Like etter fikk Odd to nye gode muligheter i en periode hvor vi endelig våknet ordentlig opp. Nok et fint angrep på venstre, og Rashani kom i bra tempo inn i boksen. Innlegget hans var knallhardt, men snek seg gjennom alle i boksen. Andreballen endte opp hos Risa, som avsluttet med bredsiden fra 12 meter, men avslutning ble reddet av Faye Lund. Odd fikk enda en mulighet i samme angrep, men avslutningen til Ruud traff rekkekompis Lunding, og det ebbet ut.

Etter 28 minutter kom kampens første scoring, og etter en god periode var det også fortjent at det var Odd som tok ledelsen. Rashani brøyt en overgangsmulighet for Rosenborg, og ballen havnet i beina til Lunding. Da vet vi hva som skjer. Det er gassen i bånn. Tok seg innover i banen, og feide ballen inn i kassa bak en sjanseløs Faye Lund.

Hele Rosenborg-leiren fikk hjertet i halsen når Hovland felte Bakenga som var på vei alene med Faye Lund, men han blir reddet av at Valsvik akkurat var på riktig side, og dermed ikke noe rødt kort. Ruud forsøkte seg på frisparket fra 22 meter, men forsøket gikk en liten halvmeter over mål.

Rosenborg forsøkte seg på en liten sluttspurt i første omgang, men vi hadde god kontroll defensivt, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Nervepirrende andre omgang

Begge lag åpnet andre omgang forsiktig, men allerede etter et par minutter fikk vi omgangens første kort. Også dette til en Rosenborg-spiller. Rashani kom seg forbi Helland og skulle sette i gang en kontring, men ble holdt igjen, og Helland fikk et korrekt gult kort.

Oddjubel i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Rosenborg på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Etter en litt tam åpning smalt det plutselig, og igjen flyttet Odd kula lynhurtig fra side til side. Etter en fin frispillng bakfra med Bjørtuft i spissen ble Rosenborg tatt helt på senga. Kitolano finner Kaasa som triller den ut til venstre hvor Rashani har satt på turboen. Han slår inn mot Bakenga, men innlegget tar i stedet i Dahl Reitan, og ballen sneik seg inn bak Faye Lund.

Torgeir Børven slet med å komme seg til sjanser mot Odd, men etter 62 minutter fikk han muligheten sin. Ballen havner litt bak han, men Børven viser medtak i verdensklasse når han får med seg ballen og kommer plutselig veldig alene med Rossbach. Heldigvis var storscoreren ute av balanse når han skulle avslutte, og han fikk aldri satt ballen mot mål.

Det var et forsvarsel om hva som skulle komme. Etter halvspilt andre omgang fikk Trondsen ballen utenfor 16-meteren. Han spilte den videre til Holse som elegant skrudde ballen i lengste bak en sjanseløs Rossbach. Odd satte inn Fredrik Nordkvelle for målscorer Kasper Lunding i håp om å få litt kontroll på kampen.

Rosenborg tok ordentlig over etter scoringen sin, og fikk en stor sjanse etter 75 minutter. Innbytterne Ceide og Islamovic fikk begge vist seg frem. Først Ceide med kvikke overstegsfinter og ballen inn i boksen var perfekt til Islamovic. Spissen prøvde å avslutte på direkten, men Sondre Rossbach sto på rett sted og fikk den unna.

Rosenborg fortsatte å male på, og var veldig nære etter 78 minutter. Ceide feide ballen i tverra etter et flotte RBK-kombinasjoner på høyre. Nornes svarte med nye bytter. Njie og Jørgensen kom inn for Kaasa og Bakenga.

Med syv minutter igjen å spille fikk Rashani en stor mulighet til å avgjøre kampen. Nordkvelle fikk ballen rett i beina på kanten av 16-meteren til Rosenborg, og fikk stå veldig lenge. Løpene i boksen var også bra, og legget traff Rashani, men kantspilleren fikk akkurat ikke nok på den til å sette den i mål.

Rosenborg skulle få flere muligheter de. En svært livlig Anders Trondsen slo igjen et fantastisk innlegg. Denne gangen gikk det gjennom hele feltet to meter unna målet til Odd, men ingen i sort klarte å få en kroppsdel på den. Kaptein Steffen Hagen fikk forlenge ballen vekk til slutt.

Til tross for intenst press og nerve mot slutten så vinner vi 2-1 over Rosenborg, og det kan knapt bli bedre enn det!

Neste kamp er om en uke, da gjester vi Stabæk på Nadderud.