Tromsø ble for sterke

TIL slo våre gutter 1-4 på La Manga.

Det var ventet en artig fotballkamp mellom to lag som er svært tydelige i formasjonen og hvordan man vil spille fotball. Begge lag åpnet kampen litt rotete defensivt, og det var Tromsø som fikk kampens første sjanse, men skuddet gikk rett i armene til Egil Selvik som startet kampen i mål.

Odd svarte like etter, og Tobias Lauritsen fikk en god mulighet etter flott spill fra en frisk Brik Risa på venstre og Markus Kaasa. Risa leverte også et fint innlegg til Lauritsen et par minutter etter, men stopperne til Tromsø presset spissen nok til at avlsutning gikk langt over.

Tromsø fikk et par store muligheter etter det, og Berntsen kunne fint ha scoret etter kvartet. Minutter senere fikk de også en kjempe sjanse etter klabb og babb i feltet, men igjen gikk avslutningen fra TIL over målet til Selvik.

Lauritsen scoring

Etter flere gode muligheter skulle den endelig sitte for Tobias Lauritsen. Kachi spilte fri Risa på venstre som serverte et perfekt innlegg på hodet til Odd-spissen som satte ballen enkelt i mål. Venstresiden til Odd leverte godt offensivt i første omgang, og så giftige ut hele omgangen.

Helomvending

Odd slåknet litt etter scoringen, og Magnus Andersen fikk en kjempe mulighet like etter. Ti minutter senere så satt den for Andersen. Han møtte et innlegg fra venstre med en herlig volley ned i bakken og inn i kassa bak Selvik. Det var for øvrig TILs første scoring i vinter.

Tromsø fortsatte å kjøre etter scoringen sin, og på fem minutter snudde de kampen helt. En lang ball fra Daniel Berntsen i bakrom så helt ufarlig ut, men Brage Berg Pedersen ga ikke opp ballen, og parkerte både Semb og Hagen og fikk pirket ballen forbi Selvik. Det så muligens ut som om Fredrik Semb skulle hatt et frispark i løpsduellen med Pedersen, men dommeren så ingen grunn til å blåse. Scoringen var siste touch på ballen i første omgang.

Tre bytter

Som vanlig i treningskampene til Odd så ble det bytter flere spillere i pausen. Inn kom fjorårets toppscorer i Eliteserien, Torgeir Børven, samt Fredrik Nordkvelle og Odin Bjørtuft. Målscorer Lauritsen gikk ut, det samme gjorde Joshua Kitolano og Fredrik Semb.

Tromsø åpnet omgangen best, og Pirinen fikk den første muligheten, men avslutningen gikk i blokka. Tromsø fortsatte å være det førende laget.

Bytte-bonanza

Etter 60 minutter kom det enda flere bytter, som varslet i forkant av Morten Rønningen som hadde ansvar for laget i denne kampen. Asante, Jonassen, Jørgensen, Bustgaard Larsen, Njie og Sjøstrøm kom alle inn. Avsluttet altså med et veldig ungt lag.

Odd slet med å skape noe i andre omgang, og fikk sin første mulighet etter 75 minutter når Njie kom alene med Karlstrøm, men avslutningen gikk rett på keeper. Det var faktisk Odds eneste sjanse i andre omgang

Antonsen-dobbel

Mot slutten raknet det litt på for Odd, og fikk en straffe dømt imot seg for en hands etter en dødball. Kent-Are Antonsen satte straffesparket iskaldt til sin høyre, og sendte Selvik feil vei. Få minutter senere fikk TIL nok et straffespark etter en ball i bakrom. Asante så ingen annen mulighet enn å felle stortalentet Sigurd Grønli som kom på banen sent i kampen. Antonsen gikk igjen frem, og satte ballen sikkert i mål til venstre denne gang. Det ender til slutt 1-4. Et flatterende resultat.

Takk for kampen til Tromsø, og masse lykke til i OBOS-ligaen kommende sesong.