Tung kveld i Drammen

Strømsgodset scoret tre mål på 15 minutter da Odd tapte 3-0 i Drammen.

Annonse:

Onsdag kveld var kunstgressmatta på Marienlyst dekket og klar til det som på papiret er 1.serierunde. Odd måtte klare seg uten Ruud, Bjørtuft og Bakenga. Gilli Rólantsson ble flyttet til høyreback, Owusu på stopperplass, og på topp, Tobias Lauritsen.

Svingte frem og tilbake i 1.omgang
Etter et lite kvarter kom kampens første store sjanse. Gustav Valsvik la til rette for Johan Hove som snudde på femøringen og fyrte av. Ballen gikk via hofta til Owusu og i stolpen. Ikke lenge etter var det Odd og Kristoffer Larsen sin tur til å være farlig frempå. Sistnevnte vartet opp med en god enkeltprestasjon, før avslutningen med venstreslegga gikk like utenfor Myhra i Godset-buret.

Hjemmelaget var svært nære scoring på en trippelsjanse. Først var Friday igjennom, men Rossbach løp ut av mål og avverget. Det ga dog Stenevik en gyllen mulighet til å prøve seg på en «frekkis» fra distanse, men Owusu klarerte ballen, hvorpå Hove plukket opp klareringen og fyrte av, men skuddet gikk utenfor. Odd fikk flere kontringsmuligheter, men det lugget og vi klarte ikke å forvalte mulighetene til noe mer enn bare muligheter.

Som om ikke Odd har nok frafall på stopperplass fra før av, måtte Magnus Lekven ut med skade i 1.omgang. Inn kom Kevin Johnsen som tok høyrebacken, mens Rólantsson gikk inn på stopperplass sammen med Owusu. 

Tidlig scoring i 2.omgang
Til tross for at det svingte en del frem og tilbake i 1.omgang, sto det 0-0 til pause. Etter hvilen skulle det imidlertid endres. Først var Friday nære scoring, men en fin beinparade fra Rossbach hindret scoring. Like etter var det Friday som la ballen til rette for Ipalibo Jack. Midtbanespilleren smalt ballen via hanskene til Rossbach og i mål.

Odd holdte imidlertid på å svare like etter scoringen. Først var det Lauritsen som kjempet iherdig foran boksen, før det til slutt var Kaasa som avsluttet, men ballen skled av foten i avslutningsøyeblikket.

Godset med to raske
Sjansene kom på rekke og rad i 2.omgang. Både Stenevik og Friday var nære å doble, men en god Rossbach hindret Stenevik, og en svak avslutning stanset Friday. Doblingen skulle likevel komme. Tobias Gulliksen banket ballen i mål etter at Halldor Stenevik la til rette. Så ble 2-0 til 3-0. Strømsgodset stilte opp rundt Odds 16-meter på en dødballsituasjon, men Herman Stengel valgte å skyte på mål i stedet for å legge inn. Rossbach ble tatt på senga og Stengel sin velplasserte avslutning gikk rett i nota.

Sander Svendsen scoret for Odd, men dommeren avvinket for offside og scoringen ble annullert. Det gikk rett og slett ikke veien for Odd denne onsdagen og kampen endte med et 3-0-tap. Det er ikke tid til å dvele ved dette resultatet for lenge, fordi allerede lørdag spiller Odd første runde i cupen.

Annonse fra Eliteserien: