Uavgjort i årets første treningskamp

Endelig kunne Odd spille treningskamp, og kampen ble spilt lørdag ettermiddag mot Sandefjord. Samme motstander som Odd etter alle solemerker skal starte Eliteserien 2021 mot.

Annonse:

Odd ser greie ut i starten av kampen, men hjemvendte Lekven som midtbanegeneral så det ut som Sandefjord skulle bli en motstander som var mulig å slå i solskinnet på Skagerak Arena. 

Allerede etter tre minutter skulle Odd få sin første mulighet, Odd presser Sandefjord-keeperen som nesten roter det til, bare 20 sekunder etterpå sender samme mannen et utspark rett i føttene til Fillip Jørgensen. Han prøver å drible seg inn i 16-meteren til motstanderen, men det ender i en corner. Corneren blir av det farlige slaget og blir reddet på streken. Stor mulighet for Odd. 

Neste mulighet kommer til gjestene, kommer et godt innlegg fra venstresiden til Sandefjord, inn i feltet, der får sandefjord-spissen hodet på ballen, som får retning mot bakre stolpe. Odd keeper Sondre Rossbach må slenge seg og redder mesterlig. 

De neste minuttene er det Sandefjord som har taket på kampen og skaper noen småsjanser. 

Odds neste mulighet kom etter 15 spilte minutter. Angrepet starter hos Kaasa på venstresiden, han får slått ballen på tvers i feltet, før den til slutt igjen ender hos Kaasa som får til en heading, men får ikke godt nok treff, ok mulighet. 

Det tar ikke mange minuttene før Odd kommer fremover igjen, etter flott oppbygging med raske pasninger og flere veggspill, ender ballen til slutt hos dagens Odd-spiss Tobias Lauritsen som får ballen på 12 meter. Lauritsen forsøker skuddet, men går rett over tverrliggeren til Sandefjordkeeperen. 

Etter knappe halvtimen så er det Odd sin keeper til å rote det til, etter ett tilbakespill spiller Rossbach nesten ballen i føttene til en Sandefjord-spiller. Odd heldige som slipper unna, kunne blitt straffet hardt der. 

Fem minutter senere er det superspissen til Sandefjord sin tur, Gusiås prøver seg fra 20 meter, men ballen går via en Odd-spiller og ut til Brenden som prøver å gå på tvers i Odd sitt felt, får ikke kommet til en god avslutning. Sandefjord veldig nære her. 

Omgangen avsluttes av en ny mulighet til gjestene, det er Brenden denne gangen, ballen går noen centimeter over odd-målet. 

2.omgang

Det ender 0-0 til pause, men kunne fort blitt mål til begge lagene. Sandefjord hakket hvassere og skaper mer enn hjemmelaget. 

Odd starter andreomgangen godt og det tar ikke mange minuttene før hjemmelaget er frempå. Det er den yngste av Kitolano-brødrene som får med seg ballen inn i 16-meteren, legger en god stikker til Lauritsen. Den storvokste Odd-spissen bruker alt for lang tid på å lade kanonen, og skuddet går rett på Sandefjord-keeperen. 

Fjorårets toppscorer og tv-kjendis i Odd, Mush Bakenga skyter ballen langt opp på tribunen etter 52 spilte minutter. Dommeren har gitt frispark mot trønderen, noe han er mildt sagt uenig i. 

Bare minutter senere er Bakenga involvert i Odds neste angrep, han tar med seg ballen inn i 16 meteren. Legger den videre til Kaasa, som prøver å vende opp, men må sende den videre til Lauritsen på bakre, men han får ikke til noen avslutning. Det burde Odd fått utnyttet situasjonen bedre. 

59 minutter, bra kontring av Odd, det gikk fort, ender til slutt opp hos Joshua Kitolano som dessverre ikke får til noen avslutning her, men veldig fint Odd-spill frem til avslutningen. 

Minuttet etterpå bytter Odd halve laget, og dette gjør ikke helt uventet at samspillet og mulighetene blir færre. Det er Sandefjord som tar over mer og mer. Sandefjord skaper en del muligheter den siste halve timen. Blant annet med tidligere Odd-spiller Søderlund som kom inn som innbytter for gjestene så veldig sulten på å vise seg frem for sin gamle klubb. Sandefjord har 3-4 store muligheter den siste halve timen, men klarer ikke å score.  

Alt i alt en fin gjennomføring for begge lag, men bortelaget var litt nærmere, litt oftere enn Odd i dag. 

Annonse fra Eliteserien: