Uavgjort i naboduellen

Jone Samuelsen scoret Odds mål i Sandefjord da det endte uavgjort i naboduellen.

Den siste lørdagen i September bød på den andre lørdagskampen på rad for formsterke Odd. Denne gangen gikk turen til naboen; Sandefjord. Sandefjord er den desiderte jumboen i årets utgave av Eliteserien – med kun 6 poeng på eget gress - og legger du til Odds gode form, var det grunn til optimisme.


Det var dog en svært skuffende 1. omgang vi så denne lørdagskvelden. «Det er en bra gressbane, men vi får ikke nok fart.», lød det fra kaptein Hagen i pausen. «Vi har vært forferdelig skuffende. Et høyt press som ikke ligner grisen - holder ikke mot bedriftsfotball engang», kom det fra en tydelig skuffet Fagermo i pauseintervjuet til Eurosport Norge.

Det var grunn til fortvilelse hos de store Odd-profilene. Et frispark som gikk flere meter over mål var Odds største sjanse i første omgang. I tillegg fikk Sandefjord hull på byllen etter 38 minutter. Pontus Engblom vant en hodeduell, der ballen gikk i en farlig bue foran Myhra. Viljar Myhra valgte å gå ut i duellen, samtidig som Steffen Hagen forsøkte å gi plass til keeperen. Det hele endte i en stor misforståelse der den lille spanjolen, Rufo, så sitt snitt til å utnytte muligheten til en sjelden scoring på hode.

Positiv start på 2.omgang
Stefan Mladenovic ble byttet innpå klar for 2.omgang. Byttet ga nesten umiddelbar effekt. 51 minutter stod det på tidsuret da kaptein Hagen spilte en glimrende gjennombruddsball retning innbytteren. Mladenovic satte fart og la inn. Rutinerte Jone Samuelsen luktet situasjonen og plasserte seg bra i feltet. Ballen havnet også hos han til slutt – som via Valles satte ballen i mål.

Odd fortsatte det høye presset etter scoringen, og skapte et par halvsjanser. Presset dabbet litt av etter hvert. Sandefjord ble invitert inn i kampen igjen. Håvard Storbæk sitt hælspark kunne ført til mer enn mål. Lekre kombinasjoner foran Odd-målet fikk aldri en ordentlig avslutning. Storbæk prøvde å legge igjen til Rufo ved hjelp av hælspark, men Odd fikk avverget.

En tam og sjansefattig kamp dro seg kraftig opp i sluttminuttene. Først var det Jone Samuelsen som nesten scoret med et «scorpionspark», det etter at Ruud kom på et bra offensivt løp og la inn. Rett etter dette var Sandefjord, og Håvard Storbæk, ekstremt nære et seiersmål. Mye klabb og babb i feltet endte aldri med en god nok skuddposisjon.

Dermed endte det med uavgjort i Sandefjord. Et resultat ingen av lagene er spesielt fornøyd med. Hvis vi skal konsentrere oss om det positive så er i det minste rekken uten tap forlenget til 9.

Annonse fra Eliteserien: